Nitranské MSR je v plném proudu. Byli jsme svědky osminásobného overtimu.

  • 14. 10. 2022 16:20

Největší slovenská esportová akce Majstrovstvá Slovenskej republiky v elektronických športoch v Nitre je v plném proudu a už úvodní zápasy přinesly překvapivě zajímavě vyrovnanou podívanou. Turnaj se hraje stylem double elimination, kde úvodní zápasy se hrají ve stylem BO1, grandfinále celého turnaje neuvěřitelným BO5 a všechno ostatní formátem BO3. Jedná se tak o poněkud neobvyklý formát. Více podrobností o průběhu turnaje zde

Středeční otvíráky

Už středeční úvodní zápasy přinesly nezvykle zajímavou podívanou, všechny čtyři zápasy totiž byly stylem favorit vs outsider a je fakt, že outsideři dali opravdu zabrat.

Enterprise vs Entropiq Prague 16:13 (Dust II)

První se proti sobě utkala pražská sekce Entropiqu proti Enterprise, kteří si to rozdali na mapě Dust II. Jasným favoritem byl Enterprise, jelikož na vzájemných zápasech proti sobě aktuálně vedou stavem 6 ku 2 na vyhrané/prohrané zápasy, avšak po posledních výkonech Entropiqu to jednostranné rozhodně nebylo. Mapa hrála do karet Entropiqu, jelikož dle HLTV si zde drží 50% winrate, nacož Enterprise pouze 30%. Po vyrovnaném souboji avšak nakonec mapu přebrali Enterprise a Entropiq tímto poslali do lower bracketu.

Enterprise vs Entropiq Prague Source: HLTV.org
eSuba vs Narcis 28:25 (Overpass)

Derby eSuby a týmu Narcis byso doslova jedno z nejtěsnějších derby na naší scéně vůbec. Narcis na začátku zápasu nasadil laťku do naprosto nepředstavitelné výše a za CT stranu na mapě Overpass vedli v poločase neuvěřitelným poměrem 13:2, avšak po vystřídání stran došlo ke zlomu. eSuba se vzpamatovala a neskutečným způsobem Narcis dorovnala na 15:15 a šlo se do prodloužení. Po neuvěřitelném osminásobném overtimu nakonec eSuba převzala zápas ve svůj prospěch a poslala Narcis do lower bracketu.

Tento zápas je značným příkladem toho, že i outsider jako je Narcis dokáže TOP týmy scény tímto neskutečným způsobem potrápit, a to i přes to, že se jednalo pouze o BO1. Nutno také zmínit, že takový Jakub "M1key" Krausko si za celou mapu nastřílel úctihodných 51 fragů s 1,52 HLTV ratingem.

eSuba vs Narcis Source: HLTV.org
Team Sampi vs Cryptova 16:9 (Mirage)

Večer se proti sobě utkala ostravská sestava Cryptovy proti Sampi, kteří momentálně hrají bez Ladislava "GuardiaN" Kovácse a jako dočasná náhrada za něj hraje mladý talent donedávna hrající za tým Brute, Lukáš "Habyzz" Doležal. I přes to že Sampi má dle HLTV za poslední dobu pouze 20% win rate na mapě Inferno, s ostravskou skvadrou se ukázkově poprali a zápas si vzali ve svůj prospěch stavem 16:9 na kola.

Sampi vs Cryptova Source: HLTV.org
Dynamo Eclot vs Glore 16:13 (Mirage)

Závěreční zápas, který se odehrál až pár minut po půlnoci, proti sobě nastoupil favorit celého turnaje Dynamo Eclot proti mixu pod organizací Glore. Na to že je sestava Glore mix, tak dali skvadře Dynama opravdu dost zabrat, a to i přes to že se hrála mapa Mirage, která se u Dynama řadí k jedné z jejich nejlepších map. Po relativně dosti vyrovnaném zápase se Dynamo nedalo a mapu si přebrali ve svůj prospěch. Nutné je avšak zmínit skvělý výkon střelce Adam "Skyy" Drobek, který si proti Dynamu za celý zápas nastřílel neuvěřitelných 31 fragů s HLTV poměrem 1,57.

Dynamo vs Glore Source: HLTV.org

Čtvrteční derby

Ve čtvrtek jsme se dočkali jak semifinálových BO3 zápasů v upper bracketu, tak i BO3 vyřazovacích zápasů v lower bracketu. Zajímavostí může být, že všechny čtyři zápasy dopadli stavem 2:0 na mapy.

[Upper] Dynamo Eclot vs Enterprise 2:0 (Overpass 16:6, Ancient 16:12)

Hned první zápas o postup do finálové štvanice upper bracketu se proti sobě poprali Dynamo a Enterprise. Na první mapě Overpass, na picku týmu Enterprise, poněkud mohla překvapit neuvěřitelná forma CT strany Dynama na této mapě, v první polovině za CT stranu totiž vedlo neskutečným stavem 14:1 a následně si tak mapu převzali ve svůj prospěch. Enterprise už se pak na nic nezmohlo a druhou mapu si Dynamo vzít nenechalo.

Dynamo vs Enterprise Source: HLTV.org
[Upper] eSuba vs Team Sampi 2:0 (Ancient 19:17, Mirage 16:10)

Další zápas upper bracketu eSuby proti Sampi hrálo eSubě dle zvolených map do karet. No i přes to že eSuba má momentálně 75% win rate na mapě Ancient a Sampi moc často Ancient nehraje, tak i tak dalo Sampi zabrat. No a druhá mapa Mirage, kde eSuba za poslední dobu prohrála pouze 2 krát z 13 zápasů a může se aktuálně pyšnit win ratem 84,6 %, mohli jsme i tak vidět opět vyrovnanou podívanou. eSuba se tímto dostala společně s Dynamem do finále upper bracketu a tak se dnes od 17:00 můžeme těšit na finálovou bitku o postup do grandfinále celého turnaje.

eSuba vs Sampi Source: HLTV.org
[Lower] Entropiq Prague vs Glore 2:0 (Mirage 16:12, Overpass 16:9)

Úvodní ranní zápas se proti sobě utkal pražský Entropiq a ambiciózní mix pod dresem Glore. První mapu Mirage Entropiq převzal pick týmu Glore a na Overpassu Entropiq potvrdil svůj výběr a převzal si tak svůj pick ve svůj prospěch. Entropiq tímto vyřadil Glore z turnaje a Glore se tímto umístil na 7. - 8. příčce v rámci celého MSR.

Entropiq Prague vs Sampi Source: HLTV.org
[Lower] Cryptova vs Narcis 2:0 (Inferno 16:4, Mirage 16:10)

Poslední zápas čtvrtečního dne završila ostravská skvadra Cryptovy proti týmu Narcis. První mapu Inferno, pick týmu Narcis, se Narcisu nedařilo. Cryptova do zápasu vstoupila s poměrem 13:2 za CT stranu a po přehození stran se Narcis zmohl už pouze na dvě kola. Podobný scénář se ukázal i na další mapě a Cryptova tím ukázala, že CT strana je věc, která jim fakt jde. Cryptova za CT stranu nechala Narcisu pouze jedno kolo a tak z poměru 6:9 se dokázala vytáhnout na 16:10. Cryptova tímto poslala orandžový dres Narcisu domů a Narcis se tak spolu s týmem Glore umístil na 7. - 8. příčce v rámci celého MSR. Ostravský hráč Oldřich "PR" Nový si za celý zápas nastřílel neuvěřitelný 1,63 poměr dle HLTV.

Cryptova vs Narcis Source: HLTV.org

Ještě ani zdaleka nekončíme!

[Lower] Entropiq Prague vs Team Sampi 2:0 (Inferno 16:12, Vertigo 16:9)

Dneska, tj. 14. 10. jsme už teď byli svědky poměrně vyrovnaného vítězství Entropiqu nad Sampi ve stavu 2:0 na mapy, kdy Entropiqu se povedlo převzít pick týmu Sampi a následně úspěšně obhájil svůj pick na mapě Vertigo. Nutno podotknout že Vertigo patří u Entropiqu k nejlepším mapám a aktuálně si drží 66,7% win rate.

Tímto se Entropiq probojoval do semifinále lower bracketu, které budeme moci zítra sledovat od 12:00, buď v Agrokomplexu v Nitre, nebo živě na twitchovém kanále zde. Proti komu? To se dozvíme za malý moment! MSR se teprve rozjíždí a v nadcházející dny nás čekají velice zajímavé scénáře, tak buďte u toho s námi!

Entropiq Prague vs Sampi Source: HLTV.org

Pavouk celého MSR Source: Liquipedia.net

Rozpis zápasů na nadcházející dny:

14.10. 14:00 - Enterprise Esports vs Cryptova
14.10. 17:00 - Dynamo Eclot vs eSuba

15.10. 12:00 - Entropiq Prague vs ---
15.10. 15:30 - --- vs ---

Grandfinále 16.10. 15:30 --- vs --- (BO5)

Sleduj živě zde:

Zdroj titulní fotografie: PLAYzone.cz

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.