„Nová éra pro MOV“: Esporty se oficiálně stávají součástí Olympijských her!

  • 24. 07. 2024 12:00
Zdroj titulní fotografie: Olympics.com

Na 142. zasedání Mezinárodního olympijského výboru bylo včera jednomyslně odhlasováno pro vytvoření olympijských her v esportu, jejichž první ročník by se měl uskutečnit příští rok v Saúdské Arábii.

Zatímco se fanoušci po celém světě připravují na to, že budou na olympijských hrách v roce 2024 sledovat disciplíny, jako je plavání, plážový volejbal a gymnastika, budoucnost je nyní připravena na to, že diváci si nakonec naladí videohry na světové scéně.

Ačkoli se zdá, že fanoušci esportu jsou k této novince převážně lhostejní, podle generálního ředitele společnosti Gen.G Arnolda Hura by její budoucí důsledky mohly být velké, pokud jde o budoucnost tohoto odvětví a o to, jak by mohla ovlivnit růst kompetitivního hraní na širší úrovni.

Pro běžného fanouška esportu to možná nemá velký význam, ale má to obrovské důsledky pro vládní a vzdělávací podporu esportu na všech úrovních.“

Ať už se jedná o pronájem místa konání zápasu v Soulu nebo získání kreditů za kurz esportu/herního průmyslu, je to velká věc.Okomentoval generální ředitel Arnold Hur

Olympijské hry sice nebudou zahrnovat střílečky, jako jsou populární esportové tituly Counter-Strike 2 nebo Call of Duty, ale podle insidera esportu Roda „Slashera“ Breslaua pravděpodobný seznam zahrnuje tituly jako „LoL, Rocket League, Street Fighter, Tekken, iRacing, NBA2K, FIFA a mobilní hry“.

Pro MOV (IOC) je to skutečně nová éra.“

Potvrzením vzniku olympijských esportových her na zasedání MOV držíme krok s tempem digitální revoluce. Komunita esportovců, zastoupená v naší komisi pro esport, se do této iniciativy nadšeně zapojila. Je to další důkaz atraktivity olympijské značky a hodnot, které představuje, mezi mladými lidmi.
Řekl prezident MOV Thomas Bach.

V loňském roce se na olympijských hrách poprvé konala olympijská esportová série, přičemž některé esporty byly přizpůsobeny reálným protějškům. Při střelbě hráči hráli Fortnite, při tenise Tennis Clash, při tanci Just Dance a tak dále.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.