Nová finanční naděje pro esport? Arabští investoři budou vybraným týmům posílat statisíce dolarů

  • 08. 05. 2024 13:26
Zdroj titulní fotografie: Esports World Cup

Esports World Cup oznámil účastníky svého nového programu podpory klubů, do kterého je zařazeno celkem 30 esportových organizací, z nichž 20 má na soupiskách i Counter-Strike 2. Mezi tyto kluby patří Cloud9, FaZe Clan, Fnatic, Furia, G2 Esports, Gaimin Gladiators, Gen. G, Guild, Karmine Corp, KOI, LGD Gaming, LOUD, OG, Natus Vincere, Ninjas in Pyjamas, NRG Esports, Spacestation, T1, Talon, Team Falcons, Team Liquid, Team Secret, Team Vitality, TSM, Tundra, Twisted Minds, Virtus pro a Weibo Gaming, které obdrží významné investice od arabských investorů na svůj další rozvoj.

Každý z těchto vybraných týmů obdrží statisíce dolarů na rozšíření své činnosti, což zahrnuje otevření nových soupisek, podepsání smluv se zahraničními hráči, vytvoření obsahu, který přiláká více fanoušků, a najmutí nových zaměstnanců.

Iniciativa, která vznikla za účelem financování klubů, jim pomůže růst a rozvíjet se v rámci globální esportové komunity. Podle organizátorů je program vnímán jako strategická investice do potenciálu esportu, nikoliv pouze jako charita.

Mezi důležitá kritéria pro výběr klubů do programu patřila důvěryhodnost týmu, cíle organizace a kreativní přístup k zapojení fanoušků. Bylo podáno více než 150 přihlášek, což svědčí o velkém zájmu o program. Nakonec bylo rozhodnuto o zvýšení počtu účastníků z 28 na 30 týmů.

Účast v podpůrném programu nezaručuje klubům automatickou účast v soutěžích Esports World Cup, takže všichni účastníci se budou ucházet i o místa v budoucích turnajích.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.