Nový formát Fearless Draft mění svět kompetitivního League of Legends

  • 01. 07. 2024 12:00

Strhující novinka ve světě League of Legends: Riot Games představuje nový formát Fearless Draft, který se rychle rozšiřuje po celém světě. Po úspěšném zavedení v asijských a amerických ligách nyní míří i do Evropy. Co přesně tento formát obnáší a jak se liší od klasického draftu?

Fearless Draft přináší změny pouze do zápasů hraných na více map, nejčastěji BO3 (best-of-three) nebo BO5 (best-of-five). V tomto formátu jsou všichni šampioni, kteří byli picknuti v předchozích kolech, trvale vyřazeni z picku pro zbytek série. To znamená, že v každém kole je odstraněno dalších deset šampionů, kromě těch, kteří jsou zabanovaní před začátkem hry.

Například v případě BO3, která dospěje až do třetího kola, nemůže být vybráno celkem 30 šampionů: dvacet šampionů odehraných ve dvou předchozích hrách a deset šampionů zabanovaných před začátkem třetí hry.

V LPL, kde se základní část sezóny hraje výhradně formátem BO3, nemohou být v dalším kole vybráni pouze šampioni zvolení stejným týmem. To znamená, že na konci každé hry je odstraněno jen pět dalších šampionů na tým.

Riot Games se snaží globalizovat tento nový formát nejen pro větší zábavu diváků, kteří tak budou moci sledovat větší rozmanitost šampionů, ale také v zájmu samotné soutěže.

V posledních letech se nejlepší týmy světa soustředily jen na několik šampionů, dokud meta nedosáhla významného bodu zlomu, takže se nemusely příliš zabývat rozšířením svého poolu šampionů. Tento nový formát je přinutí zvýšit svůj trénink v této oblasti a nepochybně ukáže schopnost týmů přizpůsobit se během draftovací fáze.

Fearless Draft přináší svěží vítr do světa kompetitivního League of Legends a zvyšuje nároky na všestrannost a adaptabilitu týmů. Těšíme se na další napínavé zápasy a nové strategie, které tento formát přinese.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.