pashaBiceps: „Pokud vznikne ministerstvo esportu, půjdu do toho a budu se o to starat“

  • 24. 02. 2024 13:30
Zdroj titulní fotografie: Monster Energy

Jarosław „pashaBiceps“ Jarząbkowski, legendární ikona komunity Counter-Strike, se nedávno v rozhovoru s redakcí players podělil o svou vizi budoucnosti esportu a zavzpomínal na své nejemotivnější okamžiky na IEM Katowice.

Při reflexi své kariéry vyzdvihl pashaBiceps dva obzvlášť dojemné momenty na IEM Katowice:

Řekl bych, že to bylo v roce 2014, kdy jsme tu vyhráli. Ale potom to byl rok 2019... když se lidé v aréně zbláznili poté, co se otevřely brány arény a uviděli mě na pódiu.

Svěřil se a zdůraznil hluboké spojení, které má se svými fanoušky a esportovou komunitou.

Co se týče současného stavu hry Counter-Strike a jejich technických problémů, pashaBiceps vyjádřil obavy z rychlých změn a přetrvávajícího problému s cheatery:

90 % hráčů, profesionálních hráčů a lidí, kteří si užívali CS, jsou teď nespokojení.

Přestože se již pashaBiceps stáhl z kompetitivního hraní, zůstává se scénou stále úzce spjat a nabízí své komunitě postřehy a podporu:

Lidé mi často říkají: ‚Papito, je čas stát se trenérem!' Vždy však odpovídám: Chlapi, mám v životě hodně věcí, které musím ještě udělat

Vysvětlil, že před návratem na soutěžní okruh dává přednost výhradně rodině a osobním projektům.

Jedním z jeho snů je, aby v Polsku vzniklo ministerstvo esportu, kde by mohl využít své zkušenosti a konexe k péči o scénu od základů:

Můj sen je následující: pokud jednoho dne nějaká vláda vytvoří ministerstvo esportu, půjdu do toho a budu se o to starat.

Uvedl, představujíc si budoucnost, kde je esport uznáván a podporován na úrovni vlády.

Pasha také plánuje organizovat akce pro amatérské hráče v Polsku s cílem poskytnout platformu pro další generaci hráčů, kteří si budou moci vyzkoušet kompetitivní hraní na vlastní kůži:

Bude to pro hráče, kteří by chtěli být v budoucnu profesionálními hráči. V Polsku na to aktuálně není ani pomyšlení.

Řekl a zdůraznil potřebu iniciativy na podporu amatérské scény na nejnižší úrovni.

Jak pashaBiceps pokračuje ve svém ovlivňování a inspiraci v esportové komunitě, jeho odkaz jako hráče, zastánce a vizionáře zůstává nezpochybnitelný. Jeho vášeň pro hru a oddanost podpoře polského esportu malují nadějný obraz pro budoucnost soutěžního hraní.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.