Peyz a Chovy zařizují Play-offs pro GenG, porazili HLE 2-1

  • Filip Antoni
  • 05. 10. 2024 22:15

Gen.G zajišťují postup do Knockout Stage díky klíčovému výkonu Peyze na Twitchi

Světový šampionát League of Legends 2024 pokračoval jedním z nejočekávanějších zápasů mezi Hanwha Life Esports (HLE) a Gen.G. Po napínavé sérii nakonec Gen.G vyšli vítězně 2-1 a zajistili si postup do Knockout Stage. Série přinesla skvělé momenty plné strategických bitev, brilantních individuálních výkonů a nakonec i triumfální návrat jednoho z nejikoničtějších šampionů – Twitche, kterého v rozhodující hře vytáhl Peyz.

V první hře se zdálo, že HLE mají nad Gen.G navrch. Zeka na Yone a Viper na Kai’Se předvedli fenomenální výkony. Viper na botu ovládl zápas a s 8/0/1 Kai'Sou prakticky nedal Gen.G šanci. Díky skvělým teamfightům a přesné makro hře HLE uzavřeli první hru za 30 minut, zatímco Gen.G hledali cestu, jak vůbec najít odpověď na jejich dominantní výkon.

Ve druhé hře se však karta obrátila. Gen.G přistoupili ke hře daleko agresivněji a jejich draft s Nocturnem a Kalistou přinesl kýžený výsledek. Chovy na Ahri zářil a společně s Canyonem, který na Nocturnovi využíval své ultimátky k absolutnímu chaosu na mapě, Gen.G vrátili úder a srovnali sérii na 1-1.

V rozhodující třetí hře Gen.G vytáhli tajnou zbraň – Peyze na Twitchovi. Tento pick byl klíčový a mnozí fanoušci si hned připomněli staré časy, kdy Twitch byl synonymem dominance na botlane. Peyzse prokázal jako neuvěřitelně silný faktor ve všech teamfightech. Jeho schopnost nepozorovaně se přemístit a poté vylétnout ze stínů a rozpoutat destrukci byla něco, co HLE nedokázali zvládnout. V kombinaci s Chovym, který opět exceloval na Ahri, Gen.G naprosto ovládli závěr série. Twitch v Peyzových rukou zabil 8 nepřátel a společně s týmem zničil HLE za 33 minut, čímž si zajistili vítězství a postup do další fáze turnaje.

Tato série opět ukázala, proč je Gen.G jedním z největších favoritů na vítězství na letošních Worlds – nejen díky jejich makro hře, ale i díky odvaze zkusit neobvyklé šampiony, jako je Twitch, a dokonale je využít.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.