PGL ruší otevřené kvalifikace: Komunita rozdělena, budoucnost pro týmy nižších úrovní nejistá

  • 29. 08. 2024 12:00
Zdroj titulní fotografie: PGL

PGL oznámilo 27. srpna svůj harmonogram turnajů, ale zdá se, že v něm chybí otevřené kvalifikace, což rozděluje komunitu.

Po oznámení harmonogramu PGL na platformě X jej manažer týmu Complexity, Graham Pitt, přesdílel s doplňujícími informacemi. Podle Pitta nebudou otevřené kvalifikace na žádnou z akcí PGL „kvůli velmi nabitému rozvrhu akcí“. Tweet krátce nato přistál na Redditu, kde hráči tuto úpravu diskutovali ve vlákně z 27. srpna. Někteří fanoušci se domnívají, že je to v rozporu s tím, jak má otevřený okruh vypadat, zatímco jiné to vůbec nepřekvapuje.

Vzhledem k absenci otevřených kvalifikací budou týmy pozvané do PGL pravděpodobně vybírány na základě žebříčku od Valve. Většina bodů v těchto žebříčcích bude přidělována v závislosti na výsledcích týmů v turnajích, včetně okruhu PGL. Někteří fanoušci se obávají, že scéna tak zůstane statická.

V podstatě to znemožňuje kvalifikovat se na některou z velkých akcí jako malý tým tear 2. Museli byste po delší dobu zcela ovládnout region a jeden z týmů t1 několikrát bombardovat na posledním místě, aby vás pozvali,dodal další fanoušek.

Jiní se domnívají, že mít otevřené kvalifikace pro každý turnaj by zabralo příliš mnoho času a úsilí, než aby to bylo finančně dostupné. Také si myslí, že nejlepší týmy druhé úrovně budou muset zabrousit do první úrovně, aby si vysloužily pozvánky. „Celý okruh CS bude vaší otevřenou kvalifikací. Propracujte se na tier 1 a bojujte o své umístění,“ napsal jeden z fanoušků.

Pitt se k tomuto názoru připojil. „Za prvé, nekritizuji PGL za toto rozhodnutí. Kalendář je příští rok šílený a organizace kvalifikací by byla noční můra. Za druhé, klíčovou změnou je samozřejmě to, že všechny pozvánky se budou od příštího roku udělovat na základě zásluh. To je skvělé,“ napsal. Nicméně si myslí, že scéna bude i nadále „mít stejné týmy hrající soutěže, když jsou všechny tak těžké na pozvánky“.

Od roku 2025 nebude mít CS2 žádné partnerské ligy, organizátoři budou nuceni společností Valve přejít na okruh založený na žebříčcích. I když vidina rezignace PGL na otevřené kvalifikace může být pro týmy druhé a třetí úrovně znepokojující, na scéně je stále spousta dalších organizátorů, kteří mohou mít ke svým akcím jiný přístup.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.