Posun v postoji Saudské Arábie? Team Liquid oblékne na EWC duhové dresy na podporu LGBTQ+

  • 08. 07. 2024 12:00
Zdroj titulní fotografie: Team Liquid

Tým Team Liquid, který se tento měsíc zúčastní Světového poháru v esportu 2024 v Saúdské Arábii, dostal zelenou k nošení dresů Pride.

Kolem toho, zda hráči Team Liquid budou smět během účasti na akci s rozpočtem 60 milionů dolarů a mnoha tituly nosit dresy s duhovými motivy, panovaly otazníky, zejména po zákrocích Saúdské Arábie proti hračkám a oblečení v barvách duhy. Tyto obavy byly dnes rozptýleny, online reportér Rod Breslau potvrdil, že organizace „má povoleno nosit a bude nosit dresy Pride“ na turnajích v Boulevard City.

Toto povolení dresů je obzvláště významné vzhledem k přísnému právnímu a společenskému prostředí v Saúdské Arábii, pokud jde o práva LGBTQ+. Sexuální aktivity osob stejného pohlaví jsou v Saúdské Arábii nezákonné a objevují se zprávy o diskriminaci a násilí vůči LGBTQ+ osobám. Právní rámec země práva LGBTQ+ neuznává ani nechrání.

Rozhodnutí povolit dresy Pride lze považovat za součást širšího úsilí Saúdské Arábie o modernizaci a otevření jejího turistického průmyslu, což je strategie, která zahrnuje významné investice do sportu a zábavy s cílem zlepšit její globální image v rámci vládou podporované sportovní organizace Riyadh Season.

Pro fanoušky představuje povolení oblékat dresy Pride více než jen sartoriální volbu; symbolizuje vítězství inkluzivity a přijetí. Rozhodnutí navíc ukazuje, že hlasy prosazující inkluzi mohou být vyslyšeny a respektovány. Někteří to již oslavují jako příležitost k uznání, zatímco jiní na X uvedli, že doufají, že to povzbudí další země a organizace, aby udělaly totéž.

Existují však i další, kteří vyjádřili pochybnosti, přičemž někteří naznačují, že všichni hráči, kteří se rozhodnou nosit dres, „se nemusí vrátit domů“.

Team Liquid v Rijádu soutěží ve 13 titulech, včetně League of Legends, Dota 2 a Counter-Strike 2. V Rijádu se také hraje o ceny. Díky mobilním Legends už org nasbíral 60 bodů do velkého žebříčku: Bang Bang, který začal předčasně, v turnaji MLBB Mid Season Cup s rozpočtem 3 miliony dolarů.

Většina turnajů světového poháru začla v průběhu prvního červencového týdne. Je považován za pokračování zrušené série Gamers8.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.