Pozor! Tento software vám může paradoxně způsobit vážné problémy, varuje Valve

  • 28. 07. 2024 12:15
Zdroj titulní fotografie: VALVE

Program používaný k „optimalizaci“ výkonu ve skutečnosti způsobuje chyby. Varoval před tím inženýr společnosti Valve Fletcher Dunn, který uživatele nabádá, aby nepoužívali program s názvem „Process Lasso“.

Zajímavé je, že tento program, který má zlepšit výkon, ve skutečnosti vede k opačnému výsledku a způsobuje pády a zpoždění hry. To je obzvláště důležité, protože mnoho hráčů se snaží maximalizovat výkon svých systémů pro co nejlepší výkon ve hře.

Fletcher Dunn odhalil v příspěvku na platformě X, že nedávno obdržel další zprávy od hráčů CS2, kteří používali „Process Lasso“ k úpravě prioritizace procesů. Tyto „optimalizace“ podle něj způsobují zpoždění: vlákno je připraveno ke spuštění, procesory jsou k dispozici, ale výběr jader je omezen, což způsobuje, že se systém zasekne. Dunn důrazně nedoporučuje tento program používat.

V dalších zprávách Dunn vysvětlil, že proces plánování procesů v CS2 je složitý a funguje pouze za ideálních podmínek, které při vysokém vytížení procesoru nastávají jen zřídka. Omezení vytvořená softwarem nakonec vedou k chybám. Zdůraznil také, že odebrání jednoho procesoru ze sady dostupných procesorů může mít malý dopad, ale snížení priority procesů na pozadí, jako je steam.exe, je obvykle špatné, protože moderní programy jsou složité a vzájemně se ovlivňují, což může způsobovat zasekávání hry.

Process Lasso je program, který umožňuje uživateli sledovat procesy a služby systému Windows a má řadu nástrojů pro optimalizaci operačního systému. Program má bezplatnou a placenou verzi.

Je tedy důležité mít na paměti, že používání programů, jako je Process Lasso, může vést k nepředvídatelným důsledkům a snížení výkonu namísto očekávaného zlepšení.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.