Přes 26 000 cheaterů zabanováno! Nejnovější data ukazují značný pokrok Valve v boji s podvodníky

  • 09. 05. 2024 11:00
Zdroj titulní fotografie: Esports

Hráči se 26. dubna začali stávat svědky nové vlny banů VAC, kdy se Valve zaměřilo na stovky cheaterů. Do 8. května byly zřejmě zabanovány desítky tisíc cheaterů.

Během téměř dvou týdnů banová vlna podle CS2stats zlikvidovala „nejméně 26 000 účtů“. Web se o podrobné informace o banech podělil s tvůrcem obsahu Gabem Followerem, který je zveřejnil na X. Ukázalo se, že většina z nich byly zákazy VAC, ale bylo mezi nimi i několik herních banů.

Každopádně to sice není tak obrovské číslo, v jaké jsme možná doufali, ale i tak se jedná o značný počet podvodníků vyřazených ze hry. Od konce dubna, kdy se vlna banů začala šířit, hráči tvrdí, že se ve svých hrách setkávají s menším počtem podvodníků.

Na 19k ELO jsem teď narazil jen na poloviční počet cheaterů maximálně, ale neověřoval jsem,“ uvedl jeden z hráčů pod tweetem. Přesto někteří hráči stále hlásí, že se ve svých zápasech s podvodníky setkali.

Celkově se jedná o krok správným směrem. Než začala vlna banů, stěžovali si na stav CS2 zleva i zprava jak příležitostní, tak profesionální hráči. Poukazovali na to, jak je režim Premier zcela nehratelný kvůli množství cheaterů, kteří byli přítomni v podstatě v každé lobby.

To donutilo tisíce hráčů utéct na FACEIT, web třetí strany s vlastním anti-cheat systémem. V současné době se jedná o mnohem lepší prostředí, ve kterém si lze CS2 užít. Doufejme, že opatření společnosti Valve povede k tomu, že režim Premier v CS2 bude v nadcházejících měsících bez cheaterů.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.