Další cesta na Major je zde, začíná cs_summit 6!

  • Štěpán Zvolánek
  • 24. 06. 2020 15:00

Boje o postup na Major začínají dnes druhým kvalifikačním turnajem. Týmy se utkají v turnaji cs_summit 6 Online, ve kterém budou bojovat o body do regionálního Major žebříčku. Ten je poté dostane na vysněný ESL Rio Major.

Letošní rok udělalo Valve revoluční změnu v tom, jak a kdo se na Major dostane. Zatímco po celou dobu měly týmy, které se na předchozím Majoru umístily do TOP14 své místo jisté, letos tomu tak není. Počet bodů, o které se bude hrát, se oproti ESL One : Road to Rio navyšuje o 25 %. Vítěz tedy nedostane 1600 bodů, ale rovnou 2000.

Kdo si turnaj zahraje a jakým systémem se bude hrát?

Turnaj je rozdělený celkově do 4 skupin, ve kterých se týmy utkají systémem B03 a hlavně starým známým formátem GSL. 4 týmy ve skupině na začátek odehrají 2 zápasy, jejich vítězové budou hrát proti sobě a poražení totéž. Výherce v souboji vítězů ihned postupuje do play-off a tým, který prohrál, bude hrát zápas s vítězem souboje poražených. Vítěz tohoto zápasu bude také postupovat do vyřazovacích bojů. Nepostoupí týmy, které budou mít bilanci 0:2 a 1:2.

Do vyřazovacích bojů tedy postoupí 8 nejlepších týmů, které sehrají double elimination play-off.

GSL formát Photo by liquipedia.net

Do hlavní fáze bylo pozváno celkem 11 týmů s momentálně nejvyšším počtem bodů, plus x6tence (ještě nedávno Copenhagen Flames), který jako první tým pod čarou nahradil momentální jedničku Astralis (o nich níže v článku - pozn. redakce). V kvalifikační fázi se utkaly týmy s body pod čarou, pak týmy pozvané a ještě z otevřené kvalifikace. Nakonec do skupiny A postoupil Fnatic, do skupiny B FATE, do skupiny C Heroic a do skupiny D BIG a OG.

Rozdělní týmů ve skupinách :

SkupinaA SkupinaB SkupinaC SkupinaD
G2 Movistar Riders ENCE FaZe
Godsent North NiP Heretics
Mousesports Vitality x6tence BIG
Fnatic FATE Heroic OG

Proč se Astralis nezúčastní cs_summit 6?

Astralis v posledních týdnech zažívá krušné období. Tým 19. května opustil na minimálně 3 měsíce Lukas "gla1ve" Rossander a za týden pro ně přišla další zdrcující zpráva - pauzu si dává i Andreas "Xyp9x" Højsleth. Oba jako své důvody uvedly nadměrný stres a příznaky syndromu vyhoření. Týden před odchodem Lukase "gla1ve" Rossandera Astralis podepsal už sedmého hráče (šestý hráč es3tag se připojí až v červenci - pozn. redakce), a to Jakoba "JUGi" Hansena a gla1ve mohl být tedy nahrazen. Náhradu za Andrease "Xyp9x" Højsletha však museli hledat. Nakonec se k Astralis jako stand-in připojil Marco 'Snappi' Pfeiffer. Díky dvoum novým hráčům by však podle pravidel přišli až o 40% získaných bodů, a tak se logicky rozhodli tento kvalifikační turnaj vynechat. Další důvody jsou určitě nesehranost a to, že se Astralis po prvenství v ESL One : Road to Rio nacházejí na prvním místě v regionálním Major žebříčku s 2400 body a na druhé G2 Esports mají náskok přes 700 bodů!

Kdy je zase uvidíme pospolu? Photo by StarLadder

STYKO a frozen v jedné skupině!

Československá scéna bude mít v tomto turnaji i 2 zástupce, konkrétněji Slováky Martina "STYKO" Styka a Davida "frozen" Čerňanského. Oba se dokonce utkají ve skupině A proti sobě - STYKO s GODSENT a na druhé straně frozen s mousesports. Oběma týmům se v poslední době moc nedaří, ale všichni doufáme, že se to změní a výsledky začnou přicházet!

Jak dopadne duel GODSENT vs. mousesports je zatím ve hvězdách...

Jak zatím vypadá pořadí a o co se hraje?

Momentální postupující do Legends fáze Majoru

1. Astralis - 2 400 bodů
2. G2 Esports - 1 680 bodů
3. Vitality - 1 660 bodů

Momentální postupující do Challengers fáze Majoru

4. ENCE - 1 280 bodů
5. FaZe Clan - 1 268 bodů
6. Heretics - 1 100 bodů
7. Ninjas in Pyjamas - 960 bodů
8. North - 900 bodů
9. GODSENT - 800 bodů
10. mousesports - 650 bodů
11. Movistar Riders - 600 bodů

Momentálně nepostupující týmy

12. Copenhagen Flames - 560 bodů
13. Fnatic - 500 bodů
14. Complexity - 350 bodů
15. c0ntact - 330 bodů
16. Dignitas - 150 bodů

Počet možných získaných bodů a prize pool

První tým získá 2000 bodů, druhý 1850, a další vždy o 150 bodů méně. V prize poolu už takovou matematiku nehledejme, tam první tým dostane 34 tisíc dolarů, druhý 22 tisíc dolarů, třetí pak 17 tisíc dolarů atd.

Uvidíme nádherný turnaj, plný krásných momentů, playů a hlavně doufáme v dobré výsledky jednoho z týmů GODSENT a mousesports!

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.