Příběh o přátelství a překonání věkových hranic: 72letý hráč se kvalifikoval do ESEA Intermediate

  • 13. 06. 2024 15:30
Zdroj titulní fotografie: ESEA

Dvaasedmdesátiletý Eddie „eastRab“ Montville, možná nejstarší hráč dosud, který kdy v ESEA postoupil, se oficiálně kvalifikoval do Intermediate poté, co jeho tým Iron Wolves prohrál ve třetím kole play-off ESEA Open v této sezóně, jak bylo odhaleno díky portálu Dust2.us. Tým byl hodnocen 10-4 a kvalifikoval se do playoff mezi ostatními týmy.

Montvillova cesta začala dlouho předtím. S hrou Counter-Strike se poprvé seznámil, když sledoval Olofa „olofmeistera“ Kaibjera Gustafssona ve fnatic a poté ve FaZe. O hru se začal zajímat v roce 2016, kdy mu Counter-Strike k Vánocům daroval jeho syn, když mu bylo 65 let.

Zatímco hrál sólo na ranku Silver I, Montville se setkal s BigBeefHarrisonem, s1ipem, R54 a REKMEISTERem, kdy všichni byli ještě buď ve škole, nebo těsně po vysoké škole. Tito mladí hráči ho přijali do svého kruhu, což bylo ve solo queue vzácné. REKMEISTER si ho vzal pod svá křídla a stanovil si za cíl vynést jeho ranking na úroveň Global Elite. Montville postupně zlepšoval své schopnosti a v červnu 2021 dosáhl ranku Silver II a v únoru 2022 Gold Nova I.

V prosinci 2022, ve věku 70 let, dosáhl ranku Global Elite a na Twitteru prohlásil, že je možná nejstarší Global Elite na světě. Toto tvrzení nikdo nezpochybnil. Zatímco Montville pokračoval v matchmakingu, sledoval, jak jeho přátelé hrají ESEA ligy. Nikdy si nemyslel, že by si mohl sám najít tým, dokud ho REKMEISTER nepozval do týmu Iron Wolves na sezónu ESEA Open.

Navzdory potížím způsobeným artritidou v levé ruce a zápěstí, která ovlivnila jeho schopnost používat standardní klávesy WASD, Montville našel způsob, jak se přizpůsobit tím, že si překonfiguroval pohybové klávesy na ASDF, aby byl komfortnější.

V play-off si Iron Wolves vybojovali postup do prvního kola, ve kterém porazili DeepFriedFrenz 2:1 a postoupili do Intermediate. Montville přiznává, že jeho tým hrál lépe než on, ale pro jednoho z nejstarších hráčů ve hře to byla velká věc.

Montville věří, že to není soutěž, liga, play-off nebo dokonce samotná hra, co dělá tuto sezónu nezapomenutelnou, ale přátelé, které získal. Když hraje, necítí se jako stařec s chronickými bolestmi a únavou, ale jako jeden z kluků, což mu přináší velkou radost.

Montvillův příběh evokuje na projekt Lenovo Silver Snipers, který ukazuje, že věk není překážkou pro účast v elektronických sportech. Není známo, zda se Montville bude ESEA účastnit i v budoucnu, ale toto dobrodružství pro něj bylo nejen zábavou, ale také příležitostí zahrát si s přáteli a dosáhnout cílů, o kterých ani netušil. Jeho 29letý syn je na otcovy úspěchy hrdý a sdílí je se svými přáteli.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.