„Proč je povolený příkaz, za který dostanete ban?“ Komunita se bouří nad nejasnými pravidly od Valve

  • 09. 09. 2024 15:00
Zdroj titulní fotografie: Esports.net

Hráč nedávno vyvolal vášnivé debaty napříč Redditem poté, co byl zabanován za použití všeobecně známého konzolového příkazu „m_yaw“. Tento incident, sdílený na subredditu CS2, vedl k širší diskusi o tom, jak anticheat systém zachází s příkazy a zda Valve dělá dost pro informování hráčů o potenciálních rizicích spojených s některými příkazy.

Uživatel, který na Redditu vystupuje pod jménem „KriNova“, se podělil o svou zkušenost, kdy byl uprostřed zápasu zabanován po použití konzolového příkazu vázaného na nastavení m_yaw. Příkaz, který byl nastaven tak, aby rychle otáčel jeho herní postavu, vedl k automatickému banu. Podle hráče neměl tušení, že použití takového příkazu povede k banu.

Banned using a console command (help)
byu/KriNova incs2

Ve svém původním příspěvku KriNova vysvětlil: „Použil jsem svůj bind k otáčení ve spawnu poté, co jsem dal ace, a byl jsem okamžitě zabanován“. Hráč také sdílel snímek obrazovky ze hry bezprostředně po udělení banu, na kterém je vidět jeho zděšení a zmatek ze situace. Obava ze ztráty účtu byla jasná: „Nechci přijít o účet kvůli příkazu v konzoli.“

Příspěvek si rychle získal pozornost a několik uživatelů přispělo svými názory. Někteří uživatelé s hráčem soucítili a uznávali zmatek kolem používání konzolových příkazů.

V jednom z hlavních komentářů Habit117 zmínil: „Zdá se, že by bylo těžké pro Valve dojít k závěru, že šlo jen o konzolový příkaz, a ne o externí software, který toto chování způsobil.“ To u mnohých rezonovalo, protože konzolové příkazy jako m_yaw hráči dlouho používali bez většího přemýšlení, ale zdá se, že nový anticheat systém nyní rozdává bany snadněji.

Mezitím Minefrans00 kritizoval rozhodnutí hráče použít tento příkaz a prohlásil: „Je dobře známo, že způsobuje bany, proč bys to dělal a pak z toho obviňoval Valve?“.

Zatímco někteří hráče bránili, jiní rychle upozorňovali na rizika spojená s takovými příkazy. Jeden z uživatelů, sydsydsyd79014, prohlásil: „Používání konzolových příkazů na trolling a předstírajic spinbot je hloupé“. Tvrdili, že příkazy jako m_yaw by se neměly používat způsobem, který připomíná cheatování nebo externí softwarovou manipulaci, protože to může vést k označení anticheatem.

Tento názor podpořil i Baconguy242, který dodal: „Ban by neměl zůstat, ale souhlasím, že v takových případech je automatický DOČASNÝ ban oprávněný, dokud ho někdo manuálně nezkontroluje.

Navzdory rozděleným názorům se komunita shoduje, že Valve musí mít jasnější pravidla. Mnozí tvrdí, že hráči by neměli být ponecháni v nejistotě, které příkazy je bezpečné používat. Jak uvedl Enigm4: „Proč má Valve povoleny konzolové příkazy, za které dostanete ban?“.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.