Profesionál dostal ban na FACEITu, zatímco jeho tým porušil další pravidla v kvalifikaci na RMR

  • 20. 02. 2024 10:00
Zdroj titulní fotografie: FACEIT

Damian „EMIYA” Boulware, severoamerický profesionální hráč, právě dostal ban za podvádění na platformě FACEIT. Ukázalo se však, že jeho tým Rocket během uzavřené kvalifikace na turnaj RMR porušil i další pravidla.

Zákaz vyšel najevo 19. února, tedy necelé dva týdny před plánovaným začátkem amerického RMR, kde má Rocket startovat. Krátce poté další hráč Rocket, Ahmed „ayy“ Mahmoud, podle HLTV údajně prohlásil, že se RMR nezúčastní, protože „si ten slot nezaslouží“. Během uzavřené kvalifikace zřejmě Rocket porušili pravidla, když podle HLTV dovolili svému trenérovi komunikovat s hráči během zápasů, což pravidla zakazují.

Sám zákaz na FACEITu nebrání EMIYAovi v cestování na RMR, protože se jedná o ban třetí strany a nikoliv oficiální ban od Valve. Navíc vždy existuje možnost, že se jedná o falešně pozitivní výsledek. Nicméně to vrhá stín na účast týmu Rocket, zejména vzhledem k obviněním, že využívali pomoc svého trenéra během uzavřené kvalifikace.

Tím to ale nekončí. Další hráč Rocket, Matthew „nero” Seymour, pro Dust2 přiznal, že si byl vědom toho, že to, co dělají, je zakázané, a pro jejich prohřešky „neexistuje žádná omluva”. Nastínil také, jak v uzavřené kvalifikaci porušovaly pravidla i další týmy. Tato obvinění však není možné potvrdit, protože organizátoři pro turnaj nepoužili TeamSpeak provozovaný TO.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.