Revoluční update mapy Dust 2: Jak jedna dřevěná bedna přináší zcela nové možnosti hratelnosti

  • 23. 07. 2024 11:00
Zdroj titulní fotografie: dotesports

Valve dnes po skončení turnaje Esports World Cup vypustilo novou aktualizaci. Ačkoli je patch malý, jedna masivní změna mění způsob, jakým se hráči brání na jedné z nejoblíbenějších map.

Patch pro CS2 z 22. července obsahuje několik změn pro staré i nové mapy a také několik drobných obecných změn hratelnosti, avšak zdaleka nejzásadnějším bodem je výškové nastavení beden na mapě Dust 2 nacházejících se na A site. CT tyto bedny běžně používají k boostování spojence na Short pro rychlý zásah v polovině cesty. Nyní už ani nebudete potřebovat boost – skok zvládne sám jeden hráč.

I když má tento skok mnoho využití, skok na Short je primárně používán CT na začátku kola. Vzhledem k potřebě druhého hráče obvykle nevidíte obránce používat boost k znovuzískání A situ, ale nyní s vyšší bednou, která poskytuje nový úhel výhledu, se znovuzískání bombového místa dramaticky mění. Pokud jste na T straně, očekávejte nový brzký kontakt s CT na Midu nebo posílenou brzkou obranu na Catwalku.

Jedná se pravděpodobně o největší změnu mapy od aktualizací v roce 2020, kdy byl otevřen skybox mapy, což umožnilo použití nastavených utilit na B site, stejně jako rozhodnutí otočit dveře na B site. Reakce komunity jsou zatím většinou pozitivní, i když profesionální hráč Smooya považuje změnu za zbytečnou, podobně jako změnu lavičky na Midu na mapě Mirage.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.