Rogue se po hrozném roce pokusí prodat slot do LEC

  • 20. 07. 2024 09:00

Rogue, jeden z týmů evropské ligy League of Legends (LEC), se údajně chystá prodat svůj slot v lize. Tento krok přichází po neúspěšné sezóně 2024, kdy se tým ani jednou nedostal do play-off žádného splitu.

Katastrofální sezóna 2024

Podle zprávy od Sheep Esports z 12. července, Rogue skončili na posledním místě LEC Summer Splitu. Zdroj blízký Sheep Esports uvedl, že mateřská společnost Rogue, Infinite Reality, zvažuje prodej LEC licenčního místa. Ačkoli ještě nebylo potvrzeno, že Rogue opravdu odchází, několik stran již zahájilo diskuse o možném převzetí jejich místa v lize.

Rogue se po roční pauze vrátili na scénu LEC v roce 2023, kdy byli přejmenováni na KOI po oznámení partnerství mezi Infinite Reality a španělskou organizací. Po rozdělení na konci roku 2023 se Infinite Reality rozhodlo vrátit značku Rogue, ale nepodařilo se jim navázat na dřívější úspěchy.

Je těžké uvěřit, že od jejich triumfu nad G2 v LEC Summer Championship 2022 a postupu do čtvrtfinále na Worlds uplynuly jen dva roky. Rogue se v minulosti třikrát umístili na vrcholu základní části LEC.

Pod značkou KOI se tým potýkal s problémy a během sezóny 2023 se jim podařilo dosáhnout pouze jednoho play-off LEC, přičemž sezónu zakončili dvěma osmými místy. Po rozdělení se situace pro Rogue v roce 2024 nezlepšila, když skončili devátí v zimním a jarním splitu a s bilancí 2-7 obsadili desáté místo v letním splitu.

Potenciální zájemci o licenční místo

Není zatím jasné, kdo by mohl získat licenční místo Rogue v LEC, ale zájem projevila saúdská organizace Team Falcons. Falcons usilovali o vstup do LEC již dva roky a plánovali nahradit Astralis v roce 2022, ale jejich vstup byl zablokován Riot Games. Po rozdělení KOI začali Falcons jednat s Rogue.

Team Falcons v posledním roce výrazně expandovali do různých esportů, včetně úspěšného týmu ve hře Dota 2 a vstupu do Counter-Strike 2. Jejich plány na akvizici několika velkých jmen se však zatím nevydařily.

Co bude dál?

Rogue se nachází na křižovatce a jejich budoucnost v LEC je nejistá. Pokud by došlo k prodeji slotu, nový tým by mohl přinést nové možnosti a změny v evropské lize. Pro fanoušky Rogue je to těžká chvíle, protože vzpomínky na jejich triumf jsou stále čerstvé.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.