Rozdíly v oblíbenosti map mezi amatéry a profesionály odhalují hloubku hráčských preferencí

  • 11. 06. 2024 16:00
Zdroj titulní fotografie: Skinclub

Nedávná analýza, kterou nedávno zveřejnila platforma třetí strany Leetify a na kterou upozornil populární tvůrce obsahu Ozzny, odhaluje důležité rozdíly ve výběru map mezi amatérskými a profesionálními hráči. Tato analýza zdůrazňuje hlubokou propast v preferencích a strategických volbách obou skupin.

Mapa Anubis, která se ukázala jako nejméně oblíbená mezi amatérskými hráči, je mnohem lépe hodnocena mezi profesionálními týmy, což svědčí o její komplexnosti a potenciálu taktické rozmanitosti, která v běžné hře nemusí být tak cenná.

GPfwm5hXcAA1sOM.png

Mapy preferované profesionály Source: HLTV

Celkové údaje z posledních měsíců ukazují, že Mirage a Dust2 jsou i nadále nejoblíbenějšími mapami v amatérské komunitě, zatímco profesionální hráči častěji než Dust2 volí Vertigo a Inferno, tedy mapy, které vyžadují větší strategickou přípravu a týmovou spolupráci.

GPfzRweX0AE9imc.jpg

Mapy preferované amatérskými hráči Source: Leetify

Tento trend naznačuje důležitost hlubokého pochopení účelu herních mechanik, které profesionální týmy používají, aby mohly soutěžit na vysoké úrovni. Zároveň mohou amatérští hráči dávat přednost přímočařejším a známějším scénářům, což se odráží v jejich výběru map, které jsou méně zaměřené na složitost.

Zajímavé je, že někteří z profesionálních hráčů také vyjádřili názor, že fond map se pravděpodobně nezmění až do velkých nadcházejících turnajů, jako je například Major v Číně, ale mnozí doufají v návrat starých oblíbených klasik, jako je například Cache.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.