Rozlosování Esports World Cupu je podle fanoušků k smíchu. Evropa může mít dva týmy v TOP4

  • 25. 06. 2024 08:00

Esports World Cup dnes oznámil rozlosování duelů mezi týmy a podle velké části fanoušků jde o výsměch. Ve dvou zápasech na sebe narazí týmy z Koreji a Číny a v těch dalších dvou uvidíme souboj LCS a LEC. To znamená, že hned dva týmy ze západu budou ve světové top4.

V levé straně bracketu na sebe narazí čtveřice týmů. V první utkání si proti sobě zahrají Bilibili Gaming a T1 a v tom druhé se pak utkají Fnatic a Team Liquid. Oba tyto zápasy jsme už viděli na MSI. Team Liquid porazil Fnatic a Bilibili si zajistili postup do finále přes T1.

Druhá strana bracketu je pak mnohem silnější, v ní uvidíme nejprve zápas Gen.G a Top Esports, po kterém bude následovat duel G2 Esports a FlyQuest. Ve čtvrtfinále tak neuvidíme srovnání východu se západem, ale 2x se utká korejský tým s čínským a 2x evropský tým s americkým.

Toto rozlosovaní nepřineslo radost velké části fanoušků. Ať už jde o to, že to znamená, že uvidíme hned dva západní týmy v semifinále nebo, že T1 a BLG přijdou o TOP4 na 100%, i když jsme na MSI viděli, že oba týmy patří mezi tři nejlepší na světě.

Formát nebere v potaz prohry a tak každý tým, který prohraje, tak v turnaji končí. Je tak možné, že si třeba FlyQuest přiletí do Arábie zahrát jediný zápas a zase poletí domů a to samé platí i pro všechny ostatní.

Humanoid se na kanálu Riftczech vyjádřil k tomu, že všechny týmy jsou pro Fnatic hratelné až na GenG. Těm se ale Fnatic až do finále vyhnou a mají tak "hratelnou cestu až do finále", teda alespoň podle českého midlanera.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.