S1mple opět v centru skandálu: Povolení k zápasu s ruskými hráči šokuje a rozděluje fanoušky

  • 10. 09. 2024 12:00
Zdroj titulní fotografie: BO3

Oleksandr „s1mple“ Kostyljev se opět ocitl ve středu skandálu, tentokrát kvůli tomu, že se zúčastnil showmatche se svými přáteli z Ruska.

Dříve sám s1mple prohlásil, že nebude hrát v týmu se čtyřmi Rusy, protože by mu Ukrajinci nerozuměli, ale účast na showmatchi ho zřejmě nezahanbuje.

Jednou z hlavních otázek je, jak s1mple mohl takový zapas odehrát, když v mu v minulosti NAVI zakázalo hrát obdobný zápas. Tentokrat se však uskutečnil, změnilo tak vedení NAVI svůj názor?

S1mple znovu připomněl, že žije v paralelní realitě. Nejsem překvapen. Je to škoda, protože si neuvědomuje, že mohl Ukrajině nesmírně pomoci. Mohl být jedním z nejhlasitějších ukrajinských hlasů na světě. Spolu s Usykem, Harlan, Svitolinou... Ale všechno to zahodil. Blázen“, prohlásil petr1k, známý ukrajinský komentátor, na svém X profilu.

Nezeptal ses svých kámošů, jak se cítí ohledně nejnovějších vražd, které Rusové spáchali? Viděl jsem, jak v Poltavě zabili více než 50 lidí a celou rodinu ve Lvově. Víš, jak se cítí ohledně války? Možná podporují zabíjení Ukrajinců? Zeptej se, Sašo,“ přidal se yXo, další ukrajinský komentátor.

Cílem showmatche bylo poprvé postavit s1mpla proti donkovi. Showmatch se hrál na třech mapách – Mirage, Dust 2 a Nuke. Sestavy byly následující:

  • S1mple, OverDrive, Buster, Skillz0r, Stanislaw
  • Evelone, Shadowkek, Donk, Strogo, Dmitriy_Lixxx.

Donk vyhrál zápas s výsledkem 2-1. Oba hráči si vedli dobře a skončili zápas jako nejlepší z týmu.

Rozhodnutí s1mpla zúčastnit se tohoto showmatche vyvolává mnoho otázek a rozhořčení jak v ukrajinské komunitě, tak mezi jeho fanoušky po celém světě. V době, kdy jeho domovská země prochází nejtěžšími časy, jeho účast na takové akci s hráči z Ruska působí nejen nevhodně, ale také necitlivě.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.