Scammer okradl profíka! Známý draken naletěl na podvod a přišel o nůž přesahující 4000 dolarů

  • 04. 03. 2024 23:00
Zdroj titulní fotografie: Esportsonly

William „Draken“ Sundin, renomovaný hráč CS, údajně přišel o cenný nůž v hodnotě 4 000 dolarů kvůli podvodům s API, přestože Valve nedávno zavedlo dva nové bezpečnostní systémy.

Incident se stal známým poté, co o něm Draken sám tweetoval. Podle něj se se svým spoluhráčem Hampusem rozhodl vyměnit skiny na nůž. Při přijímání nabídky k výměně na Steamu však Draken omylem kliknul na jinou nabídku k výměně s totožným profilovým obrázkem. Tento podvodník poslal obchodní nabídku ve stejnou dobu jako Hampus, což dovedlo Drakena k domněnce, že je legitimní.

Tento incident poukazuje na přetrvávající problém podvodů s API v CS2, kdy podvodníci využívají mezery v obchodním systému služby Steam, aby uživatele přiměli k přijetí podvodných nabídek. I přes snahu společnosti Valve bojovat s tímto problémem pomocí nových bezpečnostních opatření se zdá, že podvodníci nacházejí způsoby, jak je obejít.

Je důležité, aby hráči byli při obchodování s předměty online ostražití, zejména s předměty vysoké hodnoty. Před přijetím obchodu vždy dvakrát zkontrolujte jeho podrobnosti a nikdy neklikejte na podezřelé odkazy ani nepřijímejte nabídky od neznámých uživatelů.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.