sdy: „Když hraju CS, jsem mnohem spokojenější a psychicky stabilnější než u Doty“

  • 07. 05. 2024 13:40
Zdroj titulní fotografie: ESL / João Ferreira

V novém rozhovoru pro portál speka.media Victor „sdy“ Orudzhev prozradil rozhodující důvody, proč se věnuje hře Counter-Strike. Přestože je sdy vysoce kvalifikovaný v Dotě a zkušený v Call of Duty, zjišťuje, že jeho psychická rovnováha se nejlépe udržuje v soutěžení v Counter-Strike. Tato volba znamenala významný obrat v jeho esportové kariéře.

Sdyho cesta světem esportu byla poznamenána experimentováním s několika hrami. Své začátky v Kyjevě strávil v místních počítačových klubech, kde hrál Call of Duty. I přes krátkou absenci v Counter-Strike se k němu vrátil po období hraní Doty během studia na vysoké škole. Právě zde byl sdy postaven před důležitou volbu.

Když jsem hrál Dotu, někdy byly mé hodnocení vyšší než v Counter-Strike. Vážně jsem zvažoval, kterou hru si vybrat. Při hraní Counter-Strike se cítím zábavněji a můj psychický stav je mnohem stabilnější.

Na rozdíl od Doty, která podle něj může vyvolávat „velmi zvláštní negativní emoce“, mu Counter-Strike nabízel pocit kontroly a zábavy, což potvrzují názory jeho přátel a spoluhráčů.

Tento pohled na sdyho osobní herní preference poukazuje na společný problém profesionálních hráčů: výběr hry, která pro ně představuje nejen výzvu, ale také vyhovuje jejich psychické a emocionální pohodě. Záměrný výběr sdyho poukazuje na důležitost psychické stability v esportu, což je faktor, který může rozhodnout o kariérní dráze hráče.

Victor Sdy Orudzhev opustil tým Monte v únoru letošního roku a stále si nenašel nový tým.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.