SK Gaming provádí změny v sestavě: Přichází korejská dvojice

  • 03. 05. 2024 11:00

SK Gaming, jedno z předních jmen na evropské League of Legends scéně, oznámilo zásadní změny ve své botlane pro nadcházející letní split LEC. Dle informací od Sheep Esports se k týmu připojí dvojice z LCK Challengers League: AD carry Cho "Rahel" Min-seong a support Lee "HH" Hyun-ho. Tito hráči nahradí Thomase "Exakick" Foucoua a Madsa "Doss" Schwarze, kteří byli nedávno informováni o svém přesunu na lavičku.

Konec éry Exakicka a Dosse

Exakick a Doss, kteří spolu poprvé nastoupili jako bot lane v létě 2021 za tým LDLC OL v LFL, dosáhli během svého působení dvou vítězství ve francouzské lize. Po přechodu do SK Gaming v roce 2023 se však jejich výsledky pohybovaly kolem šestého místa, a nikdy se jim nepodařilo proniknout mezi TOP4 LEC. Jejich potenciální přesun do akademie SK Gaming je stále ve vzduchu, ale je jasné, že jedna z botlinek obou týmů SK skončí na lavičce.

Nová krev z Koreji

Rahel přichází do týmu po velice dobrém splitu v týmu DK Challengers, kde jeho tým skončil na druhém místě. HH, hrající za NS Esports Academy, neskončil daleko za ním, jeho tým obsadil třetí místo. Toto není poprvé, co SK Gaming importuje hráče z Jižní Koreje; v minulosti tým angažoval hráče jako jsou toplaner Kim "Ruin" Hyeong-min, midlaner Choi "Pirean" Jun-sik, support Han "Dreams" Min-kook a jungler Kim "Trick" Gang-yun.

Reakce komunity

Komunita reagovala smíšeně na tyto změny, přičemž někteří fanoušci vyjadřují obavy z "rekoreanizace" LEC, kritizují trend importů a potenciální negativní dopad na motivaci hráčů v ERL týmech. Jiní však nadšeně očekávají, jak se nová dvojice projeví v evropské scéně, obzvlášť s očekáváním vzájemných zápasů proti dalším korejcům v LCK

SK Gaming tedy stojí na prahu nové éry, s nadějí, že nové korejské posily pomohou týmu dostat mezi evropskou špičku. Jak se tato změna projeví na výkonech týmu v nadcházejícím splitu, zůstává otázkou.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.