Skandál v BLEED: Tým výstupuje pod „UNPAID“ kvůli nevyplaceným milionům a porušeným smlouvám

  • 12. 10. 2024 09:00
Zdroj titulní fotografie: Esportnews

Situace kolem platebních zpoždění od organizace BLEED eskaluje, když trenér týmu Aleksandar „kassad“ Trifunović zveřejnil na svém X částky, které jim organizace dluží. Při sečtení všech neuhrazených nákladů činí celková částka více než 300 000 dolarů. BLEED čelí vážné krizi, která se netýká jen CS2 týmu, ale pravděpodobně i dalších esportových sekcí organizace.

Dnešní příspěvek na X od kassada informoval o tom, že BLEED systematicky zpožďuje výplaty. Tým se rozhodl účastnit nadcházejících turnajů pod názvem „UNPAID“ jako formu bojkotu proti organizaci. Toto rozhodnutí bylo reakcí na dlouhodobé problémy s platbami, které tým postihly.

Organizace BLEED zveřejnila prohlášení, ve kterém tvrdí, že výplaty za srpen byly uhrazeny, zatímco platby za září jsou „v procesu“. Kassad na to však reagoval negativně a znovu upozornil na problémy, které v týmu přetrvávají. Na svém Twitteru zveřejnil konkrétní částky, které BLEED dluží, včetně nezaplacených přestupů a prize money.

Kromě toho CS2 sekce BLEED odeslala otevřený dopis vedení organizace, v němž upozorňuje na závažná porušení smluvních podmínek. Dopis uvádí následující problémy:

  1. Nezaplacení mezd: Několik členů týmu neobdrželo své sjednané výplaty po dobu několika měsíců. Někteří hráči a trenéři čekají na své platy až čtyři měsíce.
  2. Nezaplacené prize money: Tým dosud neobdržel prize money za účast na několika turnajích. Zpoždění plateb nebylo nijak vysvětleno.
  3. Neprovedené výkupy: Výkupy tří hráčů – Nexy, nawwka a jkaema – nebyly zpracovány. Dlužná částka činí 130 000 dolarů týmu Apeks za Joakima „jkaem“ Myrbostada a Tima „nawwk“ Jonassona a 42 000 dolarů týmu G2 za Nemanja „nexa“ Isakoviće.
  4. Nedostatečná komunikace: Hráči a trenéři si stěžují na absenci dialogu s vedením, které se údajně stáhlo a přestalo reagovat na dotazy, přičemž neplní slíbené závazky.

Kassad také uvedl, že organizace dluží více než 100 000 dolarů na prize money a více než 60 000 dolarů na platy hráčů a trenéra, což pravděpodobně zahrnuje i náklady na bootcamp, který si tým musel hradit sám z vlastních prostředků. Hráči byli nuceni pokrýt si své náklady na přípravu na RMR kvalifikace, protože BLEED odmítla tyto výdaje hradit.

Podle otevřeného dopisu čelí problémy s platbami nejen CS2 tým, ale i ostatní divize BLEED, jako jsou týmy ve hrách Dota 2, Valorant a Rainbow Six. Trenéři z jiných sekcí kontaktovali CS2 tým se stejnými stížnostmi na nevyplácení mezd a chybějící komunikaci s vedením. Tato situace naznačuje, že problémy v BLEED jsou systémové a týkají se celé organizace.

Tým se aktuálně radí s právníky ohledně možných právních kroků proti organizaci. Do té doby se rozhodli zúčastnit nadcházejících turnajů pod názvem „UNPAID“, aby upozornili na svou situaci. Tým se v říjnu zúčastní dvou turnajů – Thunderpick World Championship a RES Regional Champions – s novou sestavou, do které se vrací Nemanja „nexa“ Isaković, který byl dříve vyřazen, a k týmu se připojí sniper Deyvid „h4rn“ Benchev.

Aktuální nevyplacená sestava je následující:

Joakim „⁠jkaem“ Myrbostad
Cai „⁠CYPHER“⁠ Watson
Vladan „⁠VLDN“⁠ Radević
Nemanja „⁠nexa“⁠ Isaković
Deyvid „⁠h4rn“⁠ Benchev

Aleksandar „kassad“ Trifunović (trenér)

Celá tato kauza představuje velkou ránu pro reputaci BLEED, který byl dříve znám pro své velké ambice a finanční možnosti. Očekává se, že situace bude dále eskalovat, pokud organizace nevyřeší své finanční problémy a nezačne komunikovat se svými týmy.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.