Smolder zničil naděje G2 Esports na skóre 2:0

  • 04. 10. 2024 17:47

V dramatické bitvě mezi G2 Esports a Hanwha Life Esports (HLE) ve Swiss Round 2 na Worlds 2024 se ukázala brutální síla korejského týmu. G2 sice dokázali držet krok, ale na konci dne to byl právě Zeka se svým smolderem, kdo rozhodl o výsledku.

Od začátku bylo jasné, že G2 budou muset tvrdě bojovat. HLE si vybrali scalující šampiony, zejména Zeka se Smolderem byl pro G2 neustálým trnem v patě. Jeho dominance od midgame do lategame byla nezpochybnitelná – se skóre 10/0/4 ukázal, proč patří mezi nejlepší hráče na světě.

G2 sice měli tři barony, ale nedokázali je využít k prolomení obrany HLE. Hra byla více o rotacích na mapě a pokusech G2 vyhnout se přímým soubojům. Problém? Smolderova schopnost mazat vlny minionů zcela negovala jejich pokusy o tlak na mapě.

Klíčovým momentem byla kontrola draků. Infernal soul se stala rozhodujícím faktorem. Zajímavé bylo, že G2 měli šanci ukončit hru, kdyby se jim podařilo zabít Doranova Jaxe, ale korejský hráč skvěle ustál tlak.

Jakmile HLE získali barona, G2 už neměli prostor pro chyby. I přes několik brilantních individuálních playů, jako od Capse na Yonem, nedokázali najít cestu zpět do hry. V závěru, kdy HLE tlačili, to bylo smolderovo „Qčko“, které rozhodlo o osudu G2 – vlna po vlně padala, a G2 už neměli odpověď.

Pro G2 je zjevné, že jejich early game potřebuje zlepšení. Pokud budou dál hrát proti týmům jako HLE s tak silně scalujícími šampiony, musí najít způsob, jak tyto týmy potrestat dříve, než jejich hlavní carries dosáhnou plné síly. Jinak se budou opakovat podobné scénáře jako proti Smolderovi.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.