Stewie2k rozvazuje vztahy s EG. Vrací se po obdržení beta přístupu zpět na CS scénu?

  • 28. 03. 2023 11:00
Zdroj titulní fotografie: Dust2.us

Legendární hráč a dlouhodobý bývalý člen tehdy americké tradiční sestavy Cloud9, Jake "Stewie2K" Yip, oficiálně po 7 letech ukončuje svůj kontrakt s EG. Znamená to návrat na CS scénu?

"Jsem připraven soutěžit obecně"

Osm měsíců poté, co se stáhl z kompetitivního Counter-Strike, Jake "Stewie2K" Yip prohlašuje ve svém Twitterovém prohlášení: "jsem připraven se znovu utkat".

Stewie po kontroverzním odchodu z CS:GO týmu americké organizace strávil posledních osm měsíců streamováním VALORANT, ale nyní se zdá, že se chystá vrátit se zpět k soutěžení - možná právě v Counter-Striku. Stewie2K tvrdí, že je připraven znovu hrát Counter-Strike: "až pokud přijde ta správná chvíle."

Dále osvětluje svou situaci: "Během tohoto období mi streamování Valorantu přineslo zpět konkurenceschopnost a jsem připraven soutěžit obecně", zdůraznil a poukázal na to, že CS zůstává možností.

"Být pryč z CS neznamená, že jsem zavřel dveře. Jsem připraven pracovat, vždy jsem to miloval a pokud přijde čas, kdy se musím znovu připravit a soutěžit na nejvyšší úrovni, jsem připraven tak učinit."

Stewie a jeho poslední profesionální hraní

Stewie2K se připojil k Evil Geniuses v lednu 2022 spolu se svými bývalými spoluhráči a dalšími vítězi ELEAGUE Major, Williamem "RUSH" Wierzba a Timothy "autimatic" Ta, aby převzali otěže v organizaci a vrátili se ke konkurenci na vrcholu hry.

Jeho pobyt v týmu však byl krátkodobý. Evil Geniuses vypadli z čtyř po sobě jdoucích událostí, včetně neúspěšného pokusu o kvalifikaci na PGL Major Antwerp, a během několika měsíců od vytvoření nového sestavení se ukázalo, že vztah mezi in-game lídrem a trenéry Damienem "maLeK" Marcelem a Paolo "EVY" Berbudeau se rychle zhoršil kvůli veřejně známým neshodám.

Poslední zápas Stewie2K s týmem se odehrál koncem dubna a v červenci se stáhl, poté co Evil Geniuses oznámili svou novou iniciativu "Blueprint" s podepsáním dalších dvou sestav. Od té doby se začal věnovat převážně streamování VALORANT.

V pátek Stewie na Twitteru ukázal, že má dokonce přístup k nedávno spuštěné omezené testovací verzi hry Counter-Strike 2 a k tomu dodal: "Už to trvalo nějakou dobu." Je tohle náznak příprav definitivního návratu zpět na CS scénu ?

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.