STYKO: „Byl to tým, do kterého jsem mohl nejen zapadnout, ale také v něm růst“

  • 31. 05. 2024 15:00
Zdroj titulní fotografie: ESL

V nedávném rozhovoru pro HLTV se Martin „STYKO“ Styk podělil o podrobnosti týkající se nástupu a spolupráce v jeho novém týmu Monte. Pouhých 24 hodin poté, co oznámil svůj odchod z Apeks v upřímném videu na YouTube, kde vyjádřil nejistotu ohledně své budoucnosti, dostal nabídku od ukrajinské organizace Monte.

Přechod, který se zdál rychlý, byl motivován jeho touhou udělat si krátkou přestávku, možná na pár týdnů nebo měsíců, po neočekávané středsezónní změně týmu. Nabídka od Monte však jeho plány změnila.

Všechno bylo správně. Byl to tým, do kterého jsem mohl nejen zapadnout, ale také se rozvíjet.

Jeho nová role v Monte překvapivě zahrnuje nové povinnosti a herní pozice, což pro něj bude ještě větší výzvou, zejména pod vedením trenéra Imbta, s nímž měl úspěšnou minulost v Mousesports.

Opětovné setkání s lmbt, trenérem známým z doby jeho působení v Mousesports, bylo významným momentem:

Má svůj vlastní styl a někteří lidé ho možná vášnivě nenávidí, ale mně vyhovuje. Potřebuji poněkud přísného, autoritativního kouče. Pomáhá mi rozvíjet se. Zároveň se můžeme bavit o makro nebo mikro CS a navzájem si předhazujeme nápady. S lmbt je to velmi snadné, alespoň pro mě.

Co se týče aktualizací map jako Dust 2 a Vertigo, vítá je. Podle něj jsou změny nevyhnutelné a místo stěžování je třeba se přizpůsobit a jít dál. Vzhledem k omezenému času na trénink bere tým oficiální zápasy jako živé tréninky.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.