T1 padli ve čtvrtém finále v řadě, tentokrát proti Gen.G

  • 09. 04. 2023 13:30

Už čtvrté finále v řadě, které se T1 nepodařilo vyhrát. Dvě prohry proti Gen.G, jedna proti DRX a jedna proti RNG, tak vypadá bilace T1 z posledních 4 finálových utkání, do kterých organizace nastoupila. Dnes to byla právě organizace Gen.G, která dokázala porazit historicky nejúspěšnější organizaci v BO5 sérii.

Do série vstupoval tým, v čele s Fakerem, s jedinou prohrou za letošní split. Prohráli zatím pouze s HLE a i podle toho vypadaly předpovědi korejských komentátorů. Hned 12/13 komentátorů a analytiků tipovalo výhry T1. Jediná proti davu šla Jonna Strong, která v LCK dělá práci observera, ta tipovala výhru Gen.G v poměru 3-1.

Gen.G už v první hře ukázali, že to T1 nebudou mít zadarmo. Peyz si vzal Xayah a ve své první finálové hře v kariéře skončil na skóre 14/0/3 a poslal svojí organizaci do vedení 1-0.

Ve druhé hře to byl znovu Peyz, který přidal další 10 killů, tentokrát za Apheliose. Bylo vidět, že T1 už se cítili lépe, po 26 minutách vedli o více než 3000 goldů. Ale ani to nestačilo, Doran měl fantastickou hru a dařilo se mu odchytávat protihráče a minimalizovat sílu Kennena. V tento moment měli Gen.G 3 match pointy.

Vedení v třetí hře mohlo znamenat, že si Gen.G zajistí titul v LCK, protože porazí T1 3:0. Ke Clean sweepu chyběl Gen.G kousek, Oner jim ukradl barona a tím hru otočil ve prospěch T1. Gumayusi byl hlavním tahounem T1 v této hře a udrželi naději na titul pro svůj tým.

T1 si šli po comeback, podle toho vypadal i začátek další hry. T1 měli ve 20.minutě náskok necelé 2000 goldů, ale tentokrát si právě oni nepohlídali barona a dali Gen.G šanci na výhru. Ti už šanci nepustili a i přes nepovedenou early game dokázali zvítězit v poměru 3-1.

Peyz se tak stal nejmladším ADC, které kdy vyhrálo LCK. Je mu pouhých 17 let a komentátoři ho srovnávají s Deftem. Společně s ním zvítězil i Delight, který ještě minulý split nastupoval za Brion. Tato dvojice v týmu doplnila původní trojici Doran, Peanut a Chovy.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.