T1 po téměr pětihodinové sérii poráží KT Rolster a posouvají se do finále winners bracketu LCK

  • 27. 03. 2023 07:00

Souboj Telecomů, největší rivalita v LCK, T1 proti KT, kdo čekal jasnou výhru T1 se hodně mýlil. KT bojovali, jak to jen šlo, ale znovu se ukázalo, že v některých sériích může být rozhodující právě výběr strany. Z pěti her v sérii vyhrál vždy tým na modré straně, výhoda first picku byla v této sérii rozhodující.

Telecom Wars začaly volbou strany pro favorizované T1. Podle očekávání si vzali modrou stranu a first pick využili fantasticky. Oner si vzal Elise a v druhé rotaci pak dvojici Lucian Nami. Byla to právě Onerova Elise, která této hře dominovala prakticky od počátku. Jeho výkon byl dokonce na takové úrovni, že už si Elise celou sérii nezahrál.

Druhou mapu série měli first pick KT, ti ho využili na pick Varuse, který sice hru tolik neovlivnil, ale i tak měl druhý největší damage ze hry. MVP si získal Kiin na Jaxovi, kterému se dařilo celou sérii. KT se tedy po 37 minutové hře dostali k první vyhrané mapě a srovnali na 1-1.

First pick rozhodoval prakticky o všem, další hra, tentokrát first pick na Lee Sina pro Onera. Jungler T1 s fantastickým výkonem poslal T1 do vedení sérii a vzal si pro sebe MVP této hry. Nejkratší hra série znamena skóre 2-1 a míček byl znovu na straně KT.

KT si vzali míček skvěle a poslali ho zpět na stranu T1. Trojice BDD, Cuzz a Aiming ve třetí hře přejela T1 a zajistila Silver Scrapes. Nikdo z korejských komentátorů nečekal takhle vyrovnanou sérii a byla to až ta úplně poslední hra, která musela rozhodnout výsledek dnešních Telecom Wars a stálo to za to.

To nejlepší nakonec, tak by se dala popsat poslední hra války Telecomů. KT vedli, pak prohráli pochybný fight u barone a hru začali prohrávat. KT sice ztráceli, ale dokázali se se svým poke compem do hry vrátit. Hru nakonec rozhodl jeden souboj o Elder draka, kterého získali T1 a postupují tak do finále winners bracket, kde je čekají Gen.G.

Zdroj obrázku:

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.