Tato legenda Counter-Strike vyhrála 1. a 100. IEM poté, co v Dallasu zvedla nad hlavu trofej

  • Ondřej Petruška
  • 04. 06. 2024 14:10
Zdroj titulní fotografie: X @G2CSGO

Tým G2 Esports si 2. června zajistil první trofej v CS2 poté, co ve velkém finále turnaje IEM Dallas 2024 porazil tým Vitality. I když to byl nezapomenutelný okamžik pro celý tým, pro jednoho konkrétního člena byl výjimečný ještě z dalšího důvodu.

Tímto člověkem není nikdo jiný než hlavní trenér týmu G2, Wiktor „TaZ“ Wojtas. Ačkoli to byla jeho první trofej od chvíle, kdy se k evropským gigantům připojil jako trenér, je to další titul z Intel Extreme Masters, který mu přibyl do sbírky. Polák se totiž zapsal do historie, neboť byl jedním z hráčů, kteří vyhráli první IEM v roce 2007, které se konalo v Counter-Strike 1.6. Na druhou stranu byl minulý týden konaný IEM Dallas 2023 již stým ročníkem této akce v historii. Vzhledem k tomu je TaZ jediným člověkem v historii CS, který triumfoval jak na prvním, tak na stém ročníku IEM - to je skutečně výjimečný počin.

První IEM se konal v březnu 2007 v Hannoveru. TaZ byl součástí legendárního týmu Golden Five, který dominoval scéně v letech 2006 až 2008. Během prvního ročníku turnaje TaZ a zbytek jeho spoluhráčů z Golden Five, jako například NEO a kuben, reprezentovali tým Pentagram.

Akce byla plná špičkových týmů, které se snažily získat trofej. Na seznamu nechyběli hráči Fnatic, na jejichž soupisce byly legendy jako cArn a f0rest, ani týmy jako mousesports a SK Gaming. Posledně jmenovaný tým byl ve velkém finále poražen týmy TaZ a Pentagram, díky čemuž si zajistil lví podíl z prize poolu 92 000 eur.

Za vítězství v Dallasu si G2 zajistili 100 000 dolarů z celkového prize poolu 250 000 dolarů. Jejich úspěch je o to obdivuhodnější, že se jim to podařilo s náhradníkem Stewie2K. Severoameričan se do Dallasu vrátil pět let poté, co tam s týmem Liquid zvedl nad hlavu trofej. Organizace ho povolala poté, co se herní lídr G2, HooXi, nemohl akce zúčastnit kvůli svatbě své sestry.¨

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.