Téměř nepřekonatelné rekordy ze světa CS:GO. Zvládne je ještě někdo pokořit?

  • Vilém Vejnar
  • 28. 08. 2021 16:00

Bude to skoro deset let, co Valve vydalo poslední díl Counter-Striku. Za tu dobu se podařilo těm nejlepším z nejlepších udělat mnoho těžko překonatelných rekordů. Ty nejzajímavější z nich si dnes ukážeme.

Rekordman Kenny "kennyS" Schrub

  • Nejvíce zabití v oficiálních zápasech: 36 915
  • Nejvíce zabití se zbraní AWP v oficiálních zápasech: 19 541

Když se řekne "wipař", tak si většina hráčů vybaví právě Kennyho. Bez pochyb patří mezi největší legendy celé hry. Do CS:GO vstoupil s týmem Very Games, kde začal sbírat své první killy. Největší zlom v jeho kariéře přišel v roce 2015, když pod křídly organizace Team EnVyUs vyhrál hromadu cenných trofejích, a dokonce i Major, ze kterého si odnesl MVP. Vypadá to, že kennyS už má vrchol kariéry za sebou, ale stále se může rovnat se světovou špičkou. Momentálně je posazen na lavičce týmu G2. Snad ho ještě někdy uvidíme v akci, přece jen před třemi měsíci oslavil dvacáté šesté narozeniny, takže do konce kariéry má ještě daleko. Spekuluje se i o přechodu na Valorant.

Zůstane kennyS věrný CS:GO nebo zkusí štěstí ve Valorantu? Source: liqupedia.net

 

Nejdelší oficiální zápas trval 88 kol

XENEX vs exceL 46:42

O nejdelší duel v historii se 20.4.2015 postarala dvojice týmů z Anglie v ESL UK Premiership Season 1 na mapě Inferno. Celý souboj začínal nenápadně. XENEX po první polovině vedl 10:5, ale protivník zvládnul dotáhnout ztrátu a šlo se do prodloužení. Ani jeden z celků nedokázal nekonečnou přestřelku ukončit a muselo se chodit do dalšího a dalšího prodloužení. Po zhruba tří hodinové bitvě zvítězil XENEX výsledkem 46:42. Tady by klasická odpověď na volání některého z rodičů ,,Počkej za 5 minut dohraju a jdu" úplně nefungovala. Druhou mapou byla mapa Cache a hádejte, jak dopadla. Samozřejmě se šlo do prodloužení! Naštěstí exceL padl dříve než po osmdesáti osmi kolech.

Nekonečná hra Source: reddit.com

 

Clutch Master Richard "shox" Papillon

  • 747 vyhraných kol 1vX protihráčů v oficiálních zápasech - Richard "shox" Papillon

Za hráče, jenž dokáže nejlépe čelit tlaku by se dal označit právě shox. I když je často za Clutch Mastera označován Andreas "Xyp9x" Højsleth, tak podle statistik má Richard o 45 úspěšných pokusů více. Jeho bilance clutchů je ohromná. Situaci 1v1 ovládnul ve 439 případech. Nikdy se mu ale nepodařilo vyhrát 1v5. Málo kdo nabral více zkušeností než on. Vždyť Counter-Strike hraje necelých 20 let. Ve svých dvaceti devíti letech stále patří mezi nejlepší. Působí ve službách Vitality, které figuruje na 9. místě ve světovém žebříčku.

Král Clutche! Source: ESL

   

Win streak v podání NiP

  • Nejvíce vyhraných map v oficiálních zápasech za sebou (87) - Ninjas in Pyjamas

Takovou jízdu, jakou v období 2012-2013 předvedlo NiP dlouho nikdo nezopakuje. Vše začalo na turnaji SteelSeries GO 2012. Od tohoto klání nepohráli ninjové až do zápasu s Virtus.Pro ani jednu jedinou mapu. Velký podíl na jejich šňůře výher mělo i to, že mnoho elitních mužstev se pořád účastnilo soutěžích v Counter-Strike 1.6 a na verzi Global Offensive přešla až později. O neskutečné kvalitě tehdejší sestavy, ale nemůže být pochyb. Všechno jednou končí a ani osmdesát sedm map trvající win streak NiP nebyl vyjímkou. Ukončilo ho Virtus.Pro v čele s Mihailem "Dosia" Stolyarovem.

Legendární sestava Ninjas in Pyjamas Source: liqupedia.net

Zdroj titulnej fotografie: liquipedia.net/Turtle Entertainment

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.