TOP15 AJTT #13

  • 18. 01. 2020 17:00

ajtt celkovo.png

Na trinástom mieste sa nachádza Filip "AJTT" Dolenský!

  Tento mladík začal na semi-pro scéne pôsobiť v roku 2017. Prvý krát okúsil aké je to hrať na lankách ako je YGames, PG Way či dokonca Tiger Masters. Po jeho pár offline turnajoch si ho zobral pod krídla Roman "Blade" Pilný. Spoločne s ním, ba dokonca s menami ako Fazen či Kaparzo, si dokázali odniesť zlato z HITPOINT FINALS 13.

25358399_10160247390805112_6327244432951688462_o.jpg

AJTT pred jeho posledným zápasom vo farbách eEriness. Photo by eEriness

 

Krátke zhrnutie minulosti máme za sebou. AJTT sa koncom roka 2018 pripojil k tímu Brute. Ako sa cítil vo svojom novom tíme?

Už od začátku jsme si hned sedli, jak po herní stránce, tak po té lidské perfektně. Byl jsem rád, že můžu hrát s hráči, kteří mají stejný cíl a chtějí něco dokázat.

Prvá LAN akcia, ktorej sa Brute spoločne s AJTTom zúčastnili, bola UNIZA MASTERS 2019 na severe Slovenska v Žiline. Brute si z tejto akcie odniesli najcennejší kov. Finále bolo o to pestrejšie, AJTT hral proti svojim bývalým spoluhráčom z Veni Vidi Vici. Dokonca na tomto turnaji mal K/D ratio 1,34, druhé najlepšie k/d z celého tímu. Ako spomína na tento turnaj?

Tohle byla určitě cenná výhra pro nás všechny, složit team a hned po měsíci vyhrát první lan turnaj nám dodalo ještě větší motivaci a chuť začít víc a víc trénovat a vyhrávat.

Fotka víťazov UNIZY 2019 (zľava MAXX, Leckr, Fazen, AJTT, Capsen) Photo by Brute

 

Od laniek bolo na chvíľu ticho. Online sa hral a po neúspešnej kvalifikácii na ESL Nationals Season 1 sa AJTT a spol kvalifikovali do ESEA Main Ligy. Potom mali rušné obdobie, boli na LANke v Poľsku, taktiež sa zúčastnili Fortuna Cool Finals 5, kam sa sa kvalifikovali ešte pred UNIZou. Na tomto turnaji AJTT avšak nežiaril až tak, ako na UNIZE, no dokázal svoj tím podržať. Aké pocity prežíval AJTT počas neskutočného comebacku z 0-2 na 3-2?

První dvě mapy ve finále byly fakt strašné, vůbec jsme nehráli naší hru a naopak dávali prostor eXtatusu. Jsem rád, že to Leckr nevzdal a dokázal celou dobu řídit hru, motivovat, povzbuzovat a k tomu všemu mít i nejlepší rating za všechny mapy (respekt). Za stavu 0:2 jsme si s Fazenem dali MADMONQ a dali do toho vše, vyšlo to a mohli jsme se radovat s pohárem nad hlavou, amazing pocit!

ajtt rangking.png

Prehľad AJTTových štatistík za rok 2019

 

Ďalšia LAN akcia, ktorú Brute tento rok absolvovali, bola PLAYzone Challenge (PZCH). Bola to najväčšia BYOC LANka za posledné roky. Ako AJTT hodnotí túto akciu? Niektorí očakávali, že Brute budú pokračovať vo svojej forme a vyhrajú. Umiestnili sa až na 5. mieste, kde nastala chyba?

PZ Challenge bych hodnotil celkem fajn. Tuším, že měli jen problémy s bracketem, ale celkově byla akce dost v pohodě a užil jsem si ji. Na turnaj jsme se nijak nepřipravovali a bohužel to šlo vidět. Skončili jsme dost brzy v playoff, určitě jsme nebyli spokojení, vždy jsme si šli pro první místo, jako každý tým zde.

O mesiac po PZCH prišla nečakaná správa, a to odchod Leckra do eSuby. Aké boli AJTTove pocity na odchod Leckra? Najskôr do zostavy prišiel Tečko, ako nový kapitán a neskôr Dod1, ako nový coach. No s Tečkom to zrejme nefungovalo, kedže ho vymenili za mladého Crazyho, s ktorým sa hneď po prázdninách vybrali na TigerMasters kvalifikáciu. Nepodarilo sa im kvalifikovať do finále, no dokázali poraziť práve Leckra s jeho eSubou. Aká bola prvá LANka bez Leckra? Kto prevzal rolu kapitána?

Byla to bolestivá rána, která zasáhla nás všechny, ztráta in game leadera vždy zabolí asi nejvíc a těžko se nahrazuje, protože výběr volných IGL v půlce sezony je strašně moc malý. Po jeho odchodu nám furt chyběl někdo, kdo by dokázal celou hru řídit a dělat finální rozhodnutí v kole. Museli jsme se zapojit úplně všichni a ke konci jsem to převzal já s Maxxem, který zastupuje i roli kapitána doteď. Takže ještě první lan akce, pokud tedy počítam tu v RE-LOADU byla poměrně chaotická...

Photo by Brute

 

Ten najdôležitejší turnaj pre Brute bol ešte iba pred nimi. Reč je o Mistrovství ČR v počítačových hrách (MČR). Na MČR si vybojovali postup výhrou Cool Ligy. V skupinách dostali celky ako sú Universe s Elivom, či DTG s Beastikom alebo aj Inside Games s Queztonom. Zo skupín postúpili z druhého miesta a v playoff ich čakala eSuba. Opäť čelili svojmu bývalému kapitánovi. Dokázali ho poraziť zas a znova a to pomerom 2:1. Táto výhra im musela dodať motiváciu. Kde sa potom stala chyba v semifinále proti Eclot?

První den ve skupinách jsme předvedli parádní hry a upřímně jsem to ani sám nečekal, ovšem né každý den je posvícení a na druhý den jsme nastoupili už hůře. Po prohře nad Inside Games jsme zjistili, že můžeme vypadnout z turnaje, po tak dobrém startu, pokud nedáme ani mapu Fury Esport. Nakonec jsme se vzchopili a nějak to dotáhli do čtvrtfinále.

Ve čtvrtfinále jsme dostali eSubu a porazili jí 2:1 na mapy, byl to top moment, škoda že se to nehrálo na stage před diváky. Řekl bych, že by si zápas dost užili. V semifinále jsme nezvládli hru proti Eclot a prohráli 0:2. Než jsme začali hrát, tak se už doháněl delay z rána a tudíž jsme čekali na zápas +- 5-6 hodin, takže bych řekl, že únava taky hrála roli, ale podmínky byly stejné pro všechny, takže žádný výmluvičky. Ecloti zápas zvládli líp a v ten moment si zasloužili jít do finále.

Brute na MČR. Photo by Brute

 

Po MČR ich už čakal posledný turnaj sezóny a to ESL Nationals 2 LAN finále, kam sa im podarilo kvalifikovať. Ešte predtým však oznámili zmenu v zostave, Daxen nahradil Fazena, čo viedlo k tejto zmene?

Fazen se bohužel rozhodl ukončit svou kariéru Csko ho přestalo bavit a chtěl se začít věnovat už něčemu jinému. Nám nezbylo nic jiného než ho respektovat a chápat. Pro mě osobně to byl dost smutný moment, jelikož jsem s ním hrál 3 roky v teamu a dost jsme si rozuměli, byl to best teammate (<3 never forget). Daxen je zatím náhrada, s kterou jsme se rozhodli odehrát pár online kvalifikací a ESL Nationals CZ/SK LAN finále.

Tím Brute podporil Petr Andrýsek, jeden z najznámejších českých investorov v esporte, ktorý ich chce posunúť na Európsku scénu. Pocítíl AJTT už v tíme nejakú zmenu?

Zásadní změny začnou až v roce 2020 a dost se těším! Můj cíl byl vždy vyhrávat a posouvat se. Podpora, která od Petra přišla nám strašně pomůže a věřím, že v roce 2020 těch výher bude dost. Dostali jsme příležitost ukázat se a už se nemůžu dočkat až začnem s full focusem od ledna trénovat.

Prečo je AJTT 13. najlepším hráčom za rok 2019?

AJTT celý rok podával vo svojom tíme solídne výkony. Po odchode ich kapitána, spoločne s MAXXom prebrali jeho rolu. Aj po zmene svojej hry dokázal mať podobné staty. Spoločne so svojím tímom dokázali získať viaceré úspechy, medzi ktoré patrí napríklad výhra UNIZA MASTERS 2019 začiatkom roka alebo neskutočný comeback na Cool Liga Finals 5.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.