TOP15 2020: leckr #15

  • Martin Bukovský
  • 16. 01. 2021 19:00

TOP15bukyversion-RecoveredLeckr.png

Elitnú pätnástku nám otvára Michal "leckr" Kadlíček

Leckr sa po úspešnej sezóne 2019 rozhodol vydať za hranice. 6 mesiacov pôsobil v nemeckom tíme No Limit Gaming, v ktorom dokázal vybudovať dvakrát kvalitnú päťku. Neskôr sa vydal naspäť domov, kde dal dohromady starú zostavu tímu Brute. Tentokrát ale pod farbami Entropiq. Spoločne so svojimi spoluhráčmi sa koncom sezóny vyšplhali na vrhol, kde ale nestačili na Sinners. Viac o svojom roku nám už v rozhovore poskytol Leckr.

Ahoj leckr! Sezóna 2020 je za nami. Ty si začiatkom roka odišiel do nemeckej organizácie No Limit Gaming. Aké boli tvoje ciele na rok 2020?

Ahoj! Přesné cíle jsem si neurčoval, ale chtěl jsem, abych byl lepším hráčem i člověkem jak v roce minulém. Hned ze začátku nás postihla pandemie koronaviru, což mi vůbec nic neulehčilo. Chtěl jsem se ukázat v dobrém světle i na jiné scéně než na domácí a taktéž prorazit do té evropské.

V NLG si pôsobil zhruba pol roka. Čo si si z tohto zahraničného dobrodružstva odniesol? Prečo si sa vlastne rozhodol túto profesionálnu organizáciu opustiť?

Německé angažmá mi přineslo spoustu skvělých zkušeností a odstartovalo moji pravou kariéru profesionálního hráče. Nemůžu říct, že bych byl spokojený s našimi výsledky v NLG, ale určitě každá zkušenost se hodí, hlavně pro začínajícího profesionálního hráče. Zjistil jsem, jak funguje full-time tým, poprvé jsme měli vlastně celý den na to, abychom mohli trénovat a nic nás neomezovalo. Taktéž jsem pochopil, že je to opravdu týmová hra a celek si musí sednout. V NLG jsme si nesedli hlavně herně. Naše první sestava měla dobrý potenciál, ale bohužel dva hráče během sezóny postihl burnout a nedokázali pokračovat dále. V druhé sestavě nám to vůbec neklapalo, bylo tam až moc lidí, kteří chtěli hrát hru podle sebe a vůbec nám to dohromady nešlo. Taky jsem věděl, že bych chtěl být součástí organizace, která má dlouhodobé cíle. Proto se mi velmi líbila nabídka od Entropiq, kteří mi nabídli skvělé podmínky a můžu tu na domácí scéně budovat kvalitní sestavu.

Neskôr si sa vrátil naspäť na našu scénu spoločne so starou zostavou Brute. Zobrala si vás organizácia Entropiq. Mali o vás záujem aj nejaké iné organizácie? A prečo ste si zvolili práve EIQ?

S Entropiq jsem byl v kontaktu již delší dobu, takže jsem ani nedával vědět, že jsem “open to offers.” Po odchodu z Německa jsem již věděl, že pokud se vrátím na CZ/SK scénu, tak to bude k Entropiq, u kterých se mi líbila jejich vize k esportu. Sdílíme společné cíle, chceme konkurovat nejlepším EU týmům, fungovat jako top týmy a chceme být TOP celkem.

statsR.png

Prehľad leckrových štatistík za sezónu 2020

Zo začiatku ste mali trošku pomalší štart. Čím to podľa teba bolo? Predsa len, parta hráčov ste predtým už spolu hrali.

Jak jsem popisoval angažmá v Německu, tak vždy to chvíli trvá, než si tým sedne. Bohužel v Německu se nám to nepodařilo a tady nám to taky trvalo nějakou dobu. Museli jsme najít styl, který nám bude vyhovovat a vypilovat ho. Týmy na CZ/SK už měli za sebou delší přípravu a byly více sehranější. Přesto jsme s nimi dokázali hrát vyrovnaně. To nám ale nestačí, my chceme vyhrávat a porážet ty nejlepší dlouhodobě.

V ten najdôležitejší okamih ste ale nesklamali, podarilo sa vám vyhrať Polish Cup a na MČR ste dokázali urvať druhé miesto. Zmenili ste niečo v hre, alebo sa len ukázali tie hodiny z tréningov?

Před MČR jsme měli 3 týdenní okno, kde jsme mimo Polish Cupu neměli žádný turnaj či ligy a mohli jsme se plně soustředit na MČR. Společně s Forjim jsem připravil tří týdenní tréninkový plán, kde cílem bylo být ready na MČR. Změnili jsme pomalu celý herní styl. Naučili se novým věcem a ty jsme pilovali. Taktéž jsme obnovili nějaké nové mapy a měli jsme připravený map pool na enemy. Týden před MČR jsem pak dělal detailnější přípravu na soupeře. Zjišťoval jsem, co enemy hraje za mapy, jak je hraje, kde jsou jejich slabiny či silné stránky a všechny potřebné věci k tomu, abychom uspěli. Řekl bych, že to druhé místo je výsledkem tří týdenního tryhardu a celkové přípravy. Byl bych ale pochopitelně spokojenější s prvním místem.

Na akú pozíciu to v našom rebríčku tipuješ?

Upřímně jsem překvapený, že jsem se tento rok znovu probojoval do TOP15. Letošní rok pro mě nebyl individuálně nejsilnějším a lehkým, jako byl rok 2019. Jsem tedy neskutečně rád, že jsem se znovu tento rok objevil v TOP 15 a tipuji se na 10. až 15. místo.

leckrokienko.png

Leckr mal na MČR najviac asistencií. Takisto položil najviackrát bombu a to až 16!

Na našej scéne sa deje momentálne shuffle. Enterprise ukázali novú zostavu spoločne s Eliveom. Niečo sa šepká aj o Sampi a o aj nejakej zmene pri vás. Koho vidíš ako vášho rivala na sezónu 2021?

Enterprise mají kvalitní lineup, ale nechci hledat rivaly na domácí scéně. Jediným “rivalem” budou SINNERS, které se nám zatím nepodařilo porazit a doufám, že hlavní rivaly potkáme na EU scéně.

Čo si sa tento rok naučil z pohľadu IGL?

Mohl bych tu vyjmenovat mnoho věcí, ale asi ty nejpodstatnější jsou, že jsem se naučil být leaderem. Pochopil jsem, že je důležité starat se i o svoji životosprávu. Naučil jsem se vést profesionální sestavu a snažil jsem se dát do té hry ještě více času a energie.

Je niečo čoho z minulého roka ľutuješ?

Pravděpodobně nelituji ničeho. Co se mělo stát, tak se stalo. Vše dobré i špatné mi dává cenné zkušenosti do budoucna. Každý neúspěch mě motivuje a poučí do budoucna.

Aké sú vaše ciele spoločne s Entropiq na rok 2021?

Dominovat CZ/SK scéně a postoupit do ESEA Advanced. To by mohlo pro začátek stačit (smích).

Prečo je leckr 15.najlepším hráčom za rok 2020?

Leckr dokázal vybudovať zahraničný tím, s ktorým sa dokázal vyrovnať najlepším nemeckým tímom. Po návrate na našu scénu spoločne s Entropiq dobehli domáce tímy, ktoré už spolu vyše pólroka pravidelne trénovali. Svoj tím dokázal priviesť k prvému miestu na Polish Cup S2 a k druhému miestu na Vodafone MČR 2020. Pri vyhodnocovaní nášho rebríčku zohľadňujeme aj rolu samotného hráča a práve in-game-leader ako je Leckr s úspechmi, ktoré sa mu podarili za krátku dobu nabrať, v ňom nesmel chýbať.

Leckr a jeho sociálne siete:

118176013_187254149496204_2382513086279180680_o.jpg

Photo by Entropiq

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.