TOP15 2020: NEOFRAG #3

  • Štěpán Zvolánek
  • 28. 01. 2021 19:00

3. místo získává Adam "NEOFRAG" Zouhar

NEOFRAG na začátku roku 2020 zakotvil u SINNERS, se kterými zažil svůj nejlepší rok své herní kariéry. Krátce po představení soupisky dostal možnost se podívat na jednu z mála LAN akcí v minulém roce Supreme Masters, kterou se svými spoluhráči dokázal i vyhrát. Potom na československé scéně ukázal svoje skvělé individuální schopnosti, vládl statistikám a posléze byl zvolen i MVP hráčem MČR. Jeho talent bezesporu neunikl pozornosti ani v Evropě, kde SINNERS předváděli sympatické výkony a momentálně se nachází na 32. místě HLTV žebříčku. Není divu, že mu na stůl určitě přiletělo pár nabídek od jiných celků. Adam má ale jiný plán. Se SINNERS chce prorazit v Evropě a udržet se ve světové třicítce!

Ahoj, NEOFRAG! Rok 2020 je úspěšně za námi a pro tebe byl více než vydařený. Na začátku si podepsal smlouvu u SINNERS místo Eliva a stal se tak hráčem na plný úvazek. Jak bys minulý rok stručně zhodnotil? Naučil ses něčemu novému jak v herním, tak i osobním životě?

Ahoj, tak minulý rok bych zhodnotil určitě kladně, jak týmově tak i individuálně, dokázali jsme vyhrát vše na CZ/SK a trochu vystrkovat růžky i do té Evropy. Když jsem vstoupil do SINNERS, musel jsem zahodit své ego, které by týmu mohlo dost uškodit. Musel jsem i vyspět jako člověk, začít chyby brát na sebe.

Se svými spoluhráči jste v únoru odjeli bojovat do Švýcarska na vaši zatím bohužel poslední LAN akci Supreme Masters, kterou jste dokonce ovládli. Jak takto zpětně tento turnaj hodnotíš? Jak moc ti chybí ,,lanky'', které se kvůli koronaviru nemohou uskutečnit?

Já si osobně myslím, že Supreme Masters to všechno odstartoval, dostali jsme ten drive a vlastně jsme si uvědomili, že dokážeme být fakt dobří. Kdybychom tu lanku nevyhráli, bylo by to pro nás těžší a možná bychom nebyli takový dominantní po celý rok. Lanky mi opravdu chybí a dokážu i říct, že jsem na nich lepší hráč. Když se hraje na těch lankách před lidmi, dokážeš hrát „beyond your limits“.

V dalších měsících jste si upevnili pozici nejlepšího českého týmu dvěma triumfy v COOL lize a nově vzniklé eLeague, v evropské části jste pak např. dokázali postoupit do ESEA Advanced a v turnaji Home Sweet Home porazit Complexity 16:14. Jak si byl spokojen s tímto jarním obdobím? Mrzí tě nějaký turnaj či kvalifikace, přes kterou jste nedokázali projít dál?

Určitě jsem byl spokojený s jarním obdobím, ale nejvíce mě asi „žrala“ prohra proti Secret, kde jsme určitě byli lepší tým, ale bohužel ten den patřil jim.

Statistiky za minulý rok 2020

Vaši manažeři vám pak v létě udělali téměř měsíční pauzu, neboť jste toho měli za sebou opravdu hodně a odpočinek byl na místě. Moritz Straube dokonce v jednom rozhovoru řekl, že vám sdělil, ať CS:GO snad ani nezapínáte. Jak sis toto volno užil a dodržoval si Moritzova slova?

Myslím si, že ta pauza byla potřeba. Všichni jsme začali hrát špatně a už bylo vidět, že je toho na nás moc. Už si to ani nějak nevybavuji, ale určitě jsem pár dnů úplně vypnul a ani CS:GO nezapnul.

Po pauze jste nastoupili ve skvělé formě a vaše hra se ještě více zlepšila. Dokázali jste obhájit vítězství v českých ligách a zanedlouho opanovat i MČR. Nechybělo málo k tomu, abyste se probojovali na TIER1 akci DreamHack Masters Winter 2020, což vás zřejmě stálo play-off ESEA Advanced a v době psaní tohoto článku jste dokráčeli až do finále Vulkan Fight Series. Ty osobně si opět předváděl skvělé výkony, což můžeme vidět např. na K/D ratio 1,45 z eLeague! Čím si myslíš, že to bylo? Ukázal se až v tomto období váš pravý potencionál?

Ani nevím, čím to bylo, prostě se mi dařilo a spoluhráči na tom měli dost velkou zásluhu. Myslím si, že potenciál tam byl i s Bertem, jen nám něco chybělo a to něco přišlo s oskarem.

Nedlouho po skončení MČR přišla jedna velká změna, která byla zřejmě potřeba. Cannieho nahradil oskar a vy se tak ještě více posunuli k tomu, abyste se probojovali do TOP30. Jaké je to hrát po boku tak ostříleného hráče, který toho má spoustu za sebou?

Určitě je to dobré, hrajeme s člověkem, který už má něco odehraného a může nám dát dost cenné rady do budoucna.

štatistické_okienko_neofrag.png

NEOFRAG dominoval v každé CZ/SK lize, z MČR si odnesl MVP

Po tvých výborných výkonech se mluvilo o tom, že odejdeš hrát do nějakého jiného týmu. Dostal jsi nějakou nabídku a popř. proč si nakonec zůstal u hříšníků?

Ano, dostal jsem nabídku do TOP30 týmu. Nevyšlo to skrz buyout a ten tým si řekl, že je lehčí vzít zadarmo upcoming talenta z FPL než člověka, který je pod smlouvou.

Jaké jsou tvoje cíle a plány pro rok 2021?

Určitě hitnout TOP30 a být tam nějaký čas. Individuálně se zlepšit jako hráč a i jako člověk, začít trochu nezapomínat na rodinu, která tu nebude na furt.

Chtěl bys závěrem něco říct?

Určitě chci poděkovat mému týmu za úspěšný rok 2020 a taky všem fanouškům, kteří fandí na streamu a nebo píšou zprávy. Dále také všem sponzorům a hlavně Maxovi, Moritzovi a taky efronovi, díky!

Proč je NEOFRAG 3. nejlepším hráčem za rok 2020?

Na československé scéně se v roce 2020 nepohyboval nikdo lepší než NEOFRAG. Tahoun SINNERS jasně ukázal svůj talent, který usilovně piloval mnohá léta a zdá se, že se jeho tvrdá dřina opravdu vyplatila. I když v týmu nezastává nějakou vůdčí roli oproti ostatním, jeho skvělý aim a cit pro hru ho dostal před všechny své spoluhráče. Celý rok byl velmi konzistentní a držel si skvělé K/D ratio, které se na konci zastavilo na průměrném čísle 1,27! Tento devatenáctiletý hráč je velkým příslibem do budoucna a pokud bude nadále předvádět výborné výkony, můžeme ho příští rok vidět v našem žebříčku ještě dál.

NEOFRAG a jeho sociální sítě:

121016655_408982977162229_5645694048708851182_o.jpg

Photo by SINNERS

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.