TOP15 2021: ZEDKO #7

  • Sebastián Soroka
  • 20. 01. 2022 19:00

7.miesto si odnáša Jindřich "ZEDKO" Chyba

Fanúšik tetovaní a jediný hráč, ktorý sa môže pýšiť tým, že stál pri zrode dvoch najúspešnejších CS:GO tímov, ktoré sme na domácej scéne, kedy mali. V minulom roku vstúpil do exkluzívneho klubu, keď si pripísal na konto štvrtý titul z Majstrovstiev Českej republiky. Spoločne so svojimi spoluhráčmi ale otvoril dvere na miesta, kde sa doteraz pozrela len hŕstka vyvolených. ZEDKO sa po rokoch driny dočkal najväčších úspechov vo svojej doterajšej kariére. Pred rokmi síce nastavil na tunajšie pomery latku veľmi vysoko, avšak v uplynulých 12 mesiacoch posunul svoju métu ešte vyššie. Už teraz ho je možné zaradiť medzi stálice a legendy domáceho Counter-Striku.

Ahoj, ZEDKO! Klasická otázka, ktorá nesmie chýbať. Ako si si užil rok 2021?

Ahoj, rok 2021 byl suverénně ten nejlepší v mé kariéře. Od samotného začátku po konec roku jsme předváděli super výsledky, pravidelně se ukazovali v zahraničí a dokonce i hitli tier1 turnaje a skoro i major :--) Doufám, že na to navážeme v roce 2022.

Po oskarovom odchode si prebral v Sinners status najskúsenejšieho člena zostavy. Mal si príležitosť hrať v tíme okrem oskara aj s frozenom, či teraz s Neofragom, ktorý je v očiach mnohých považovaný za akéhosi nasledovníka týchto hráčov. Keby si ich mal ako spoluhráč zhodnotiť, kde vidíš ich najväčšiu podobnosť a v čom sa najviac odlišujú?

Je to těžké porovnávat tyto hráče, ale zkrátka frozen byl pro mě a bude ten nejlepší spoluhráč se kterým jsem kdy hrál. Ať už povahově jsme si sedli, tak ingame. Na FROZEN-ovi šlo poznat už od samotného začátku, kdy jsem začal s ním hrát, že jednou bude star. Jeho myšlení ve hře a samotné přemýšlení o hře bylo úplně na jiném levelu.

V roce 2021 jsme nabrali oskara do týmu a co čekat od takového hráče jako je on? Zkušenosti + gamesense, který nás mnoho naučil. Určitě si od něj máme co vzít do roku 2022. Teď je to druhý rok co hraju s neofragem v týmu a hodně herně vyrostl. V mnoha očích by následovníkem těchto hráčů měl být právě on, tak uvidíme, jak to nakonec bude v dalších letech. Maká na sobě, dělá vše pro to, aby on byl ten nejlepší. Může být klidně lepší než ostatní, já v něj věřím a i doufám, že to bude právě on, aby se dostal tam kam on chce.

Ty si už vo svojej minulosti plnil úlohu In-game leadera, bol si aj v úlohe starr playera, teraz si skôr v úlohe riflera a priestor na väčšiu ofenzívu si skôr brali NEOFRAG a oskar (SHOCK tiež). V ktorej pozícii si sa cítil najkomfrotnejšie?

Mně je to upřímně jedno, co po mně tým chce, to budu hrát. Je mi jedno jestli mám házet granáty, nebo jít první a zkusit dát někde openfrag, nebo prostě supportit hráče. Nedělá mi problém vůbec nic.

Zmenili ste svojho snipera. Kde aktuálne vidíš vašu najväčšiu výhodu v hre s Forsyym? Zmeny sa väčšinou robia kvôli tomu, aby nastal v tíme progres.

Je to těžké teď na začátku roku říct, kde budou výhody/nevýhody. Vím, že forsyy nemá problém hrát ak-47 a nemusí mít každé kolo awp, takže tam bych viděl hodně velkou výhodu vzhledem k tomu, že né na každé mapě je AWP užitečné. Oskar byl hodně založený na AWP, takže taktiky a strategie můžeme mít teď úplně jiné, než tomu bylo doposud.

Na svetovej scéne došlo k viacerým rošádam. Vitality aj G2 Esports vrazili nemalé investície do tvorby novej zostavy. Zdá sa, že NaVi majú všetko čo potrebujú. Sú tu aj FaZe, Astralis, Gambit a ďalší. Ak by si si mal tipnúť, kto podľa teba bude v tomto roku jednotkou a prečo?

Myslím, že NaVi tu budou stále top1. Nevěřím tomu, že to bude jak v roce 2021, že vyhrajou vše co můžou, ale udrží si to. Hrozně bych to přál FaZe, ať se jim v této sestavě daří a vidíme od nich hezké výsledky. Astralis úplně stejný příběh jak FaZe, také bych jim to dost přál.

Aj vzhľadom na tvoju bohatú kariérnu minulosť sa dáš v Sinners považovať za najkomplexnejšieho hráča, ktorý vystriedal viacero pozícii a kvalitných zostáv, z ktorých vždy ťažil početné úspechy. Kde preto vidíš vašu najväčšiu slabinu? Viackrát ste si vyčítali nezvladnútu kvalifikáciu na Major. Sú to teda koncovky zápasov, respektíve nedostatok skúsenosti?

Nevím, jestli bych to nazýval přímo slabinou, ale v každém týmu ve kterém jsem byl, tak jsme nikdy neuměli hrát proti forcům. Nevím jestli je to mnou, že tu smůlu přenáším ale to je velký kámen úrazu. Vždy se na to snažíme myslet a vymýšlet různé věci proti tomu, ale vždy se najde nějaké kolo skoro v každém zápase, které na to prohrajem. Myslím, že zkušeností už máme dost a věřím, že v roce 2022 se tohle vše změní v náš prospěch.

Konečne ste sa v roku 2021 dostali aj na LAN akcie. Na ktorú máš najlepšie spomienky? Doma ste dominovali, na zahraničných podujatiach ste ale podľa vlastných slov nedokázali naplniť očakávania.

Nejlepší vzpomínky v roce 2021 mám na MČR, kde naši fanoušci udělali pořádný kotel a s takovouhle atmosférou se hraje opravdu krásně. Neřekl bych, že jsme v zahraničí nedokázali naplnit očekávání, jediná V4 kde jsme to opravdu nezvládli, zbytek bych řekl, že dopadl pro nás ok.

Evidentne to máte so Sinners dobre našľapnuté na veľký progres. Čo si teda sľubuješ od roku 2022?

Držet se stále v top30, ikdyž by každý z nás rád nakoukl do top20 a tam se držel pravidelně, ale to chce opravdu makat. Věříme v to, tak snad to vyjde.

ZEDKO a jeho celoročné štatistiky, tie rozšírené si môžete pozrieť na druhom hárku

Vie sa, že si fanúšik tetovaní. Ak sa so Sinners dostanete v tomto roku na Major, dáš si vytetovať niečo špeciálne na pripomienku takého úspechu?

Fanoušek tetování jsem, ale nevím, jestli bych si něco takového nechal vytetovat. Až se to jednou stane, tak pak nad tím nějak budu přemýšlet.

Často sa hovorí o talentoch z našej scény. Všímaš si ale ako hráč aj tých ľudí, ktorí sú možno neprávom prehliadaný? Je tu podľa teba niekto taký, kto by si zaslúžil viac pozornosti a uznania?

Nevím jestli přehlížený, ale napsal bych asi sAvanu z eSuby. Moc to upřímně nesleduju, ale je mi sympatický a jde vidět, že opravdu chce.

Otázka na záver. Budeš dnes grilovať?

Až bude hezké počasí, tak to tam nainstaluju.

ZEDKO a jeho sociálne siete:

Prečo je ZEDKO 7.najlepším hráčom za rok 2021?

Ani len nachvíľu sme nezaváhali s tým, že by mal byť ZEDKO súčasťou elitnej desiatky. O jeho kvalitách niet pochýb. Počas roka 2021 sa zúčastňoval turnajov a líg, kde sa stretával proti tímov z tej najvyššej kategórie. Celé mesiace držal so svojim tímom vysokú zápasovú iniciatívu a výsledky Sinners boli svojho času ocenené aj postupom medzi najlepšiu dvadsiatku sveta. To sú veci, ku ktorým sa ostatní hráči z našej scény priblížili len okrajovo.

Ako sme viackrát avizovali v našej analýze, štatistiky sú jedna vec a zohrávajú svoju úlohu. No ďalšiu vec, ktorú treba zohľadniť je to, že pri akom nápore zápasov boli získane a na akej úrovni. Je iné hrať celý rok proti tímom ako forZe, Entropiq, či Heroic a je iné odohrať polovicu máp v domácich ligách. ZEDKOv prípad je prvá časť vety.

Sú samozrejme veci, ktoré pre neho a jeho tím mohli dopadnúť o niečo lepšie, no nikto mu nemôže zobrať status jedného z najlepších reprezentantov tuzemskej scény. To, že možno nie je v zápase vidieť, tak ako niektorí iní, ešte neznamená, že prišiel o svoje kvality alebo, že nemá impact na samotnú hru. Celý rok sa držal na vysokej úrovni a odohral enormný počet máp a zápasov. Aj on je jeden z tých, vďaka, ktorým Sinners dosiahli veľké veci.

Source: Facebook/V4 Future Sports Festival

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.