Třetí FACEIT sezona plná inovací: Reset ELO bodů, nové tresty a 100 000 dolarů prizepool!

  • 04. 07. 2024 20:59
Zdroj titulní fotografie: FACEIT

Minulý víkend skončila 2. sezóna FACEIT CS2 Matchmaking a nyní začíná 3. sezóna s novými změnami a aktualizacemi, které mají zlepšit herní zážitek. V nové sezóně je opět v sázce 100 000 dolarů pro účastníky z EU, NA a SA. Sezóna potrvá do 10. listopadu a hráči si v ní budou moci vyzkoušet řadu nových funkcí.

Jednou z hlavních změn je soft reset ELO bodů. Reset se nyní týká pouze hráčů s ELO vyšším než 2800. Pozice v žebříčku zůstanou zachovány a změny umožní rovnoměrnější rozložení hráčů na jednotlivých úrovních.

FACEIT také zavedl nové tresty za odchod hráčů ze zápasů. Pokud některý z členů týmu opustí zápas a daný tým prohraje, sníží se ztráta ELO bodů na polovinu, pokud jste nebyli v jedné skupině s vyřazeným hráčem. Samotný vyřazený hráč pak obdrží o 50 % nižší ELO, pokud vyhraje, a ztratí dvojnásobek Elo, pokud prohraje. Cílem této novinky je snížit počet předčasných odchodů ze zápasů.

Došlo také ke změnám v penalizacích ELO bodů pro hráče 10. úrovně. Tresty se nyní uplatňují, pokud rozdíl v ELO bodech přesáhne 400 (dříve 300). To umožní hráčům s vyššími ELO body hrát s přáteli bez výrazných trestů, čímž se systém zápasů stane flexibilnějším a spravedlivějším.

V neposlední řadě byla vylepšena funkce queue handling. Vedoucí party nyní záskají plnou kontrolu nad nastavením a běžní členové nyní vidí zvolené nastavení. Zjednodušen byl také proces předávání vedení party, díky čemuž je party pro všechny členy pohodlnější a přehlednější.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.