Týnka a xia nachází angažmá ve světě. Spirit podepisuje ženský tým!

  • 20. 03. 2023 13:00
Zdroj titulní fotografie: TeamSpirit.gg

Československá scéna slaví úspěch, a to hned dvakrát za sebou. Není to tak dávno, co hráčky postoupili pod jménem MVP do nejvyšší ženské ligy, ESL Impact, teď už si našli i domov v jedné z nejprestižnějších esport organizací na světě, Team Spirit.

Ruská organizace Team Spirit se rozhodla vydat na novou cestu a podepisuje ženskou sekci. Tento krok se stal po příkladu dalších organizací, jako jsou G2 Oya a GUILD, které se rozhodly vstoupit do ženského esportu již dříve.

Organizace si vybrala tým MVP, který momentálně hraje v evropské skupině A v ESL Impact League. Tento krok pro organizaci znamená "dvojitý experiment", protože se poprvé snaží vstoupit do anglicky mluvícího týmu a zároveň se snaží prosadit v ženském esportu.

Spirit: "Ženské CS má určitě velký potenciál"

Tým bude trénovat Aleksey "Nevar" Voronov, bývalý kapitán týmů Trasko, Enterprise a INVSN.
"Naše první sezóna je spíše pokusný běh. Budeme pracovat, poznávat se navzájem a rozvíjet naše nejlepší vlastnosti," vyjádřil se.

"Plánovali jsme vstoupit do ženského esportového okruhu už před více než rokem, ale tehdy se nám to nepodařilo," uvedl Spirit pro HLTV. "Litujeme, že jsme ztratili mnoho času a nechtěli jsme ztratit více, takže jsme několik měsíců sledovali potenciální ženské týmy a nakonec jsme se rozhodli pro akvizici MVP."

"Ženské CS má určitě velký potenciál díky turnajovému ekosystému, který předtím neexistoval. Jedním z klíčových událostí je ESL Impact a samozřejmě jsme tam chtěli být zastoupeni."

Aktuální sestava Spirit Fe:

Lea "⁠xia⁠" Vagová
Justina "⁠Tynka⁠" Ducká
Mirte "⁠Moraltis⁠" Horemans
Svetlana "⁠suns1de⁠" Mevlid
Dzhamilya "⁠Jammie⁠" Alagozova

Aleksey "⁠Nevar⁠" Voronov (coach)

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.