TynX s eSubou porazili Dynamo Eclot a jdou do finále Winter Cupu.

  • 20. 12. 2022 21:50

Winter Cup je v plném proudu a už se dostaváme do semifinále, v němž se utkaly týmy Dynamo Eclot a eSuba. Modrá krev šla do zápasu jako jasný favorit, přivedli hráče akademií hned dvou LEC týmů, z nichž jeden hrál loni dokonce čtvrtfinále LEC.

Přišli TynX a FGG, oba hned začali ukazovat své schopnosti. Byl to hlavně souboj Jejkyho s TynXem, který fanouškům přinesl zajímavou podívanou.

V první hře šla eSuba do rychlého vedení až to začínalo vypadat, že hra je skoro rozhodnutá. S tím ale nesouhlasili DNE, bojovali ještě dobrých 20 minut, hra skončila až ve 39. minutě a byl to hlavně DANY se Zeri, kdo vybojoval eSubě první mapu.

Následovala mapa, ve které Dynamo překvapilo draftem diváky, hráče eSuby, ale nejvíce překvapení byli podle výsledku právě hráči Dynama. Mundo midlane, Jax na topu a botlane Nautilus, Seraphine nám ukázali, že takto poskládaný tým fungovat opravdu nemůže.

Ruský toplaner Romuka absolutně nezvládl svůj counterpick na topu a Bobista ukázal, že horní linka v tomto zápase patřila jemu. Skončil na svojí Fioře se skóre 8/1/9 a eSuba ziskala match point.

Od finále tak eSubu dělila jediná hra. Modrá krev se rozhodla jít za stavu 2-0 pro své komfortní picky a tak vypadala i hra. Midlaner Worszi si vzal Jayce, k tomu přidal Bobista Gragase a DANY Ziggse.

Hráči nejlepšího českého týmu v historii prohrávali už o 6 tisíc goldů, když se jim podařilo do hry vrátit. Bohužel pro ně 50.minutovou hru se jim nepodařilo otočit a Dynamo Eclot se tak vrátilo do boje o postup do finále.

Poslední hra byla ukázkou absolutní dominance eSuby. Po chybném souboji v early game se hráči DNE dostali do ztráty přes dva tisíce goldů, do hry už se jim vrátit nepodařilo a ztráta se prohlubovala dál a dál až se eSubě podařilo hru ukončit.

Zdroj úvodního obrázku: eSuba TWITTER

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.