Uznávaný pashaBiceps nekompromisně zkritizoval polský esport! Jak si vedou oproti nám?

  • 25. 06. 2024 18:00
Zdroj titulní fotografie: Monster Energy

Jarosław „pashaBiceps“ Jarząbkowski nedávno vyjádřil svou hlubokou nespokojenost se současným stavem polského esportu. Jeho dojemný vzkaz na X, který vidělo již téměř 170 000 uživatelů , zdůraznil naléhavou potřebu rozsáhlých změn a oživení přístupu k péči o místní talenty a konkurenci.

PashaBiceps, uznávaná postava globální esportové komunity, si posteskl nad úbytkem vášně a integrity v rámci polské esportové scény. Poznamenal, že scénu nyní ovládají takzvané „tlusté kočky“ - subjekty či jednotlivci, které více zajímá zisk než rozvoj sportu.

Buďme upřímní, polskou esportovou scénu je třeba pekelně zorat a znovu zasít semínka a pomalu o ně pečovat. Esport by měl být pro všechny, ale nyní ho ovládají jen ti, kteří se starají hlavně o zisk. Kašleme na to, pojďme do toho znovu. Od lidí k lidem.

Nedostatek významných úspěchů od krátkého vystoupení 9INE na BLAST Paris Major 2023 poukazuje na úpadek. Navzdory tomu, že se 9INE se kvalifikovali slibným skóre 3:0, jejich rychlý odchod z turnaje, aniž by si zajistili jediné vítězství, podtrhl širší problémy, kterým polské týmy čelí. Tento výsledek podnítil komunitní introspekci o tom, co lze udělat pro obnovení Polska jako hrozivé síly v esportové aréně.

Prohlášení pashaBicepse našlo u mnoha členů komunity odezvu a vyvolalo diskusi o možných řešeních. Vyzval k otevřenému dialogu o tom, jak ozdravit a zlepšit strukturu polského esportu, a trval na tom, že základy je třeba obnovit od základů a zaměřit se na dostupnost a spravedlnost.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.