V Severní Americe se údajně poprvé po sedmi letech uskuteční další Counter-Strike Major

  • 22. 05. 2024 18:00
Zdroj titulní fotografie: Medium

První major ve hře Counter-Strike v roce 2025 se údajně bude konat v USA, protože pořadatel BLAST „pravděpodobně“ zvažuje, že by se třetí CS2 Major konal v texaském Austinu.

Jak jako první informoval server HLTV, „několik zdrojů“ sdělilo, že Austin je „pravděpodobnou volbou“. S prvním ročníkem Counter-Strike Majoru v roce 2025, který je předběžně naplánován na červen, to bude už hodně přes sedm let, co Severní Amerika nebo USA hostily Major. Naposledy USA hostily ELEAGUE Boston Major v lednu 2018, kde severoamerická soupiska Cloud9 slavně porazila FaZe Clan v napínavém velkém finále, což znamenalo jediný případ, kdy soupiska NA vyhrála CS Major.

Před Bostonem se v té době v USA stávaly Majory stálou součástí programu Counter-Strike, v letech bezprostředně předcházejících se v roce 2016 konal MLG Columbus a v roce 2017 ELEAGUE Atlanta. Od Bostonu byl pro severoamerické fanoušky nejbližším Majorem až IEM Rio v roce 2022.

Pokud se tato zpráva naplní, bude BLAST hostit teprve druhý Major v rozmezí dvou let, když se mu dostalo cti hostit poslední Major CS:GO v Paříži v květnu 2023. BLAST Paris byl prvním Majorem, který tato dánská organizace pořádala, a podle Esports Charts dosáhl tento turnaj čtvrtého nejvyššího počtu diváků, včetně pátého nejvyššího celkového počtu nasledovaných hodin v historii Counter-Strike.

Více konkrétních informací bychom se mohli dozvědět na BLAST Premier 2024 Spring Final v pátek 14. června. Organizátor totiž slíbil, že nás čeká oznámení formátu a místa konání nadcházejícího BLAST Premier 2025, ale také je dle všeho připraven „odhalit některá tajemství, která skrývá.“

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.