Valve opět čelí obvinění z plagiátorství! Jaký bude osud skandálu okolo nové samolepky?

  • 17. 07. 2024 21:00
Zdroj titulní fotografie: Steam Workshop

Nedávno přidaná nálepka „Eyes in Love“ vyvolala v herní komunitě vlnu pobouření. Známý tvůrce skinů Quzga má podezření, že grafika nálepky byla plagiátem jeho práce zveřejněné na Twitteru již v roce 2021.

Potenciální plagiátorství ve hře takového rozsahu vždy přitahuje pozornost. Hráči a fanoušci hry se obávají, že by podobné incidenty mohly mít vliv na pověst Valve a hry Counter-Strike 2 jako takové.

Společnost Valve vždy dbala na kvalitu obsahu přidávaného do hry. Existovaly však i precedenty, kdy se Valve potýkalo s problémy s autorskými právy. Například v roce 2014 bylo Valve nuceno odstranit z bedny skin M4A4 Howl kvůli porušování autorských práv a v roce 2023 byl skin AWP Doodle Lore ze stejného důvodu nahrazen AWP Duality.

Skandál kolem samolepky „Eyes in Love“ vypukl poté, co Quzga na Twitteru zveřejnil srovnání svého umění s novou samolepkou. Podle něj jsou oči na samolepce doslova obkreslené z jeho díla, což je zjevné porušení autorských práv. Této skutečnosti se rychle chytili další hráči a influenceři.

Uživatel X @Slasher podpořil Quzgovo stanovisko a zdůraznil, že levé oko na nálepce vypadá jako zrcadlový obraz pravého oka z původního umění, což je typická technika pro zakrytí plagiátorství. Přestože se Valve k této situaci zatím nevyjádřilo, hráči již aktivně diskutují o možných důsledcích.

Názory odborníků se zatím rozcházejí. Někteří se domnívají, že Valve může opět čelit vážným právním problémům, pokud se autor původního díla rozhodne podat žalobu. Jiní předpokládají, že Valve tento konflikt rychle vyřeší odstraněním nálepky ze hry a odškodněním autora.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.