„Vím, že jsem nepodváděl,“ hlásí kontroverzní joel. „Bylo objeveno hned několik cheatů,“ tvrdí Akros

  • 08. 08. 2024 14:00
Zdroj titulní fotografie: twitch.tv/joelcs3

V neděli otřásla Counter-Strike scénou zpráva, že švédský hráč BC.Game, Joel „joel“ Holmlund, byl zabanován anti-chatem Akros jen několik minut před začátkem zápasu jeho týmu proti B8 v turnaji CCT Europe Series 7. Tato událost upozornila na hráče, který byl již dříve obviněn z nekalé hry a ovlivňování zápasů.

Joel Holmlund byl v podezření již delší dobu. V roce 2023 mu Komise pro integritu esportu (ESIC) pozastavila činnost na sedm měsíců za sázení na vlastní zápasy, ačkoli tehdy nebyly nalezeny žádné důkazy o manipulaci. Nedávný ban od Akrosu zvýšil pozornost na hráče, zejména v souvislosti s jeho minulými problémy s integritou ve hře.

Akros uvedl, že ban byl uvalen poté, co bylo necelých 30 minut před začátkem zápasu proti B8 objeveno několik funkcí cheatů, včetně ESP, Aimbotu a Triggerbotu. Mluvčí Akrosu uvedl, že objevený cheat je navržen pro soutěžní hru a v minulosti mohl zůstat neodhalen, protože běží před operačním systémem a může být skryt před standardními kontrolami.

Joel Holmlund obvinění z nečisté hry důrazně popřel. V rozhovoru pro HLTV uvedl: „Vím, že jsem nepodváděl a neplánoval jsem to. Miluji hraní této hry. Když nehraju CS2, tak se na něj dívám, abych se zlepšil. Nejhorší je, když lidé zpochybňují moji legitimitu.“ Joel vyjádřil frustraci z toho, že jeho činy ve hře jsou často zpochybňovány, a uvedl, že jakýkoli jeho pohyb ve hře lze vysvětlit, zejména proto, že aktivně komunikuje s týmem na Teamspeaku.

Joel také zdůraznil, že v tuto chvíli nemá důvod cheaty používat, zejména když se jeho kariéra začala zotavovat z předchozích problémů: „Nedává smysl, proč bych teď podváděl, když mám konečně šanci se vykoupit. Mým cílem bylo dosáhnout nejvyšší úrovně scény a se všemi prostředky, které mi tým poskytl, nedává smysl, abych to všechno zahodil podváděním.“ Navzdory jeho ujištěním Akros potvrdil, že ban je trvalý a Joel se již nebude moci účastnit žádné události nebo platformy chráněné jejich anticheatem.

Tým BC.Game je na své straně také v obtížné situaci. Organizace uvedla, že zatím nezná všechny podrobnosti incidentu a zahájila vlastní vyšetřování. Nicméně již bylo oznámeno, že Joel byl dočasně vyloučen z týmu a organizace aktivně hledá jeho náhradu, aby si udržela své konkurenční postavení.

Tento incident byl další ranou pro Joelovu pověst a také vyvolal důležité otázky ohledně spolehlivosti anticheatovacích systémů a transparentnosti v esportu. Organizace BC.Game pokračuje ve vyšetřování, ale Holmlundova budoucnost v profesionálním Counter-Striku zůstává vážně zpochybněna.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.