Virtus.pro je zpět! Tradiční světová organizace vrací úder

  • 23. 03. 2023 15:00
Zdroj titulní fotografie: Wallpaper Flare

Je to už nějaký ten pátek, co dominantní světový organizátoři ESL a Blast zakázali kvůli vazbám na ruskou vládu organizaci Virtus.pro reprezentovat svou značku ve svých soutěžích. To se počínaje dnešním dnem začíná měnit!

Vznik a osvobození vítězného seskupení Outsiders

Ruský tým Virtus.pro bude poprvé od IEM Katowice 2022 soutěžit pod svým historickým názvem. ESL a BLAST opět umožní hráčům Virtus.pro účast na svých akcích pod oficiálním praporem týmu namísto dosavadní značky Outsiders, kterou používali od ruské invaze na Ukrajinu. Tým Virtus.pro se v černé a oranžové barvě poprvé představí na evropské RMR události pro Paris Major, a to 6. až 9. dubna.

Přestože byl tým omezen zakázaným statusem, stále umožnil svým hráčům účast na turnajích pod jménem neutrálním, což vedlo ke vzniku značky Outsiders, pod kterou tým vyhrál nedávný IEM Rio Major. Stejný zákaz platil i pro Gambit, kteří byli také ovlivněni omezeními, což donutilo tým Vladislava "⁠nafany⁠" Gorškova účastnit se akcí pod jménem Players, dokud nebyli převedeni do Cloud9.

Návrat legendární esportové značky Virtus.pro

Jame a jeho tým budou soutěžit pod Virtus.pro na RMR. Změna politiky přichází šest měsíců po prodeji Virtus.pro. Prodej zbavil organizaci v očích turnajových pořadatelů svých vazeb na ruskou vládu, což vede ke zrušení sankcí, počínaje od 22. března (BLAST) a od 28. března (ESL).

"Vítáme rozhodnutí BLAST a ESL po důkladné kontrole vrátit Virtus.pro zpět do svých turnajů, která potvrdila, že organizace splňuje požadavky pro reintegraci," uvedl v prohlášení CEO Virtus.pro, Nikolai Petrossian.

FISURE byli první, kteří umožnili Virtus.pro její účast, když oznámili své rozhodnutí pozvat Dzhamiho "Jame" Aliho a další do čtvrtfinále BetBoom Playlist Urbanistic 2023.

BLAST se rozhodli integrovat organizaci zpět do svých turnajů okamžitě, zatímco hráči budou čekat do konce sezóny 17 ESL Pro League, než budou moci nosit své oficiální barvy na událostech ESL.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.