Vitality povyšují Czajka do LEC: Další riskantní tah, který nechává fanoušky skeptické

  • 06. 10. 2024 08:00

Podle zdrojů Sheep Esports se Mateusz "Czajek" Czajka, midlaner z akademie Vitality Bee, dohodl na přesunu do hlavního LEC týmu pro nadcházející sezónu. Polský hráč, který působí ve francouzské LFL od roku 2023, nahradí Vincenta "Vethea" Berriého, jehož výkony v roce 2024 zůstaly hluboko pod očekáváním.

Vitality se v letošním roce opět nedokázali kvalifikovat na Worlds a po dalším zklamání, kdy v letním splitu LEC skončili na 9. místě, přichází řada změn. Přestože jejich start do sezóny vypadal nadějně, tým se v letní části rozpadl a Vitality tak opět sáhli po mladých talentech z akademie, aby se pokusili najít nový směr.

Czajek sice v létě dovedl Vitality Bee k úspěchu v LFL, kde skončili třetí, a poté se dostali až do finále EMEA Masters, kde podlehli BDS Academy, ale tento tah nechává fanoušky značně skeptické.

Mnozí nerozumí rozhodnutí stavět na Czajkovi a dalších nováčcích, zatímco existují zkušenější hráči, kteří by podle nich mohli tým lépe posílit. Vitality má v LEC historii nešťastných rozhodnutí a i tento krok se jeví spíše jako sázka na rozpočet než na skutečnou kvalitu.

Navíc se spekuluje, že Vitality i nadále plánují s Hylissangem, jehož kariéra je podle mnoha fanoušků na ústupu. Kombinace nováčků a veterána s „omezenou trvanlivostí“ budí dojem, že Vitality se spíše snaží ušetřit peníze než bojovat o přední příčky.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.