Vlna banů v CS2: Pokrok v boji proti cheaterům, nebo jen dočasné řešení?

  • 18. 09. 2024 11:30
Zdroj titulní fotografie: Dexerto

Komunita na Redditu se rozjela diskuzí po četných zprávách o tom, že hráči byli během zápasů v CS2 zabanováni díky anti-cheatu. Uživatelé dostávají oznámení přes platformu Leetify, že jejich protivníci byli zabanováni, což vedlo ke spekulacím o možné nové vlně banů nebo aktualizaci VACNet 3.0.

V hlavních komentářích uživatel CaraXJ navrhl tři možné scénáře: „Buď jde o vlnu banů, náhodu, nebo VACNet 3.0 začal fungovat na více serverech.“ Někteří hráči potvrdili, že obdrželi oznámení o několika zabanovaných protivnících během jednoho dne. Například Jesarius napsal: „Za posledních 24 hodin jsem dostal 4-5 těchto zpráv, rozhodně jde o vlnu.

Ban wave ready?
byu/MeiScreep incs2

Leetify, která hráčům zasílá oznámení o banování jejich protivníků, byla také předmětem diskuze. Někteří lidé tuto funkci zpočátku považovali za podvod, například uživatel Worldly-Ocelot-3358, ale poté, co s ní mělo více hráčů zkušenosti, se vnímání změnilo. Nyní tuto službu mnoho uživatelů považuje za užitečnou, protože jim umožňuje sledovat výsledky jejich zápasů a zjistit, kdo hrál nefér.

Ačkoliv mnoho hráčů vnímá práci anti-cheatu pozitivně, jsou i tací, kteří vyjadřují pochybnosti o jeho účinnosti. Uživatel NoNameDD tvrdí, že vlny banů podle něj pouze přispívají k vývoji cheatů: „Vlny banů pouze umožňují cheaterům přizpůsobit své programy.“ Ostatní, například The_Mormonator, s tím nesouhlasí a věří, že vlny banů pomáhají vývojářům anti-cheatů lépe chránit systém: „Tímto způsobem nemohou cheateři okamžitě zjistit, které zneužití bylo anti-cheatem odhaleno.

Nová vlna banů v CS2 přináší naději na lepší herní zážitek, ale komunita je rozdělená. Někteří hráči věří, že Valve úspěšně bojuje proti cheaterům, zatímco jiní jsou skeptičtí ohledně vln banů, tvrdíce, že jde jen o dočasné řešení. Hráči nicméně nadále sledují práci anti-cheatů a diskutují o jejich účinnosti.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.