xQc touží po vlastním CS2 týmu, přemrštěné náklady ve světě esportu ho však brzdí

  • 25. 09. 2024 23:00
Zdroj titulní fotografie: xQc

Félix „xQc“ Lengyel, jeden z nejpopulárnějších streamerů na světě, oznámil svůj zájem vytvořit tým v CS, ale poznamenal, že náklady na to jsou příliš vysoké. Podle Kanaďana je esportový trh přemrštěný a jeho měřítko neodpovídá skutečným nákladům. „Provozní náklady jsou 10krát vyšší, než by měly být. Myslím, že je to přehnané, zejména pro týmy na této úrovni,“ řekl streamer při svém vysílání.

xQcho zájem o založení vlastního týmu je podnícen jeho vášní pro esport a jeho touhou investovat do této oblasti. Současné podmínky na trhu však podle něj činí vytvoření a udržení týmu téměř nemožným i pro velké hráče, jako je on.

xQc zdůraznil, že náklady na vybudování týmu v CS2 se mohou pohybovat mezi 20 a 30 miliony dolarů, což činí účast na vysoké úrovni dostupnou pouze pro největší investory. Dodal, že mu nevadí přijít o pár milionů dolarů, ale takto vysoké částky na pravidelné bázi jsou neúnosné. To odráží situaci na scéně esportu, kde týmy a organizace čelí vysokým nákladům na účast a udržení své konkurenceschopnosti.

Na pozadí těchto obrovských částek xQc vyjádřil frustraci nad tím, že mainstreamový esport podle něj nastavuje příliš vysokou laťku pro vstup. Jako příklady uvedl League of Legends a Counter-Strike, kde podle něj náklady na provoz týmů daleko přesahují skutečné potřeby. Taková prohlášení poukazují na problém, kterému čelí nejen nováčci, ale i stávající organizace. Například ukrajinský tým IKLA byl na začátku roku 2024 nucen pozastavit své operace kvůli finanční nestabilitě.

Komentář xQca ohledně nafouknutých nákladů na udržení týmu v CS2 poukazuje na problém, který zažívá mnoho organizací. Pokud budou současné trendy pokračovat, trh s esportem by se mohl potýkat s problémy s investiční nestabilitou a dostupností pro nové účastníky.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.