YGPS: Dynamo v bitvě o bronz! Obstojí, a kdo ovládne finále?

  • 06. 06. 2023 20:00
Zdroj titulní fotografie: Twitter @YGamesSlovakia

Semifinálové zápasy nám přinesly pozoruhodnou podívanou, jsou však již minulostí. Otázka teď zní: Obstojí poslední český zástupce, Dynamo Eclot, v boji o třetí příčku, a v jakém duchu se ponese finále samotné?

Ignis Serpens vs Dynamo Eclot

(17:00)

První zápas finálového dne třetí sezóny otevře velkolepý souboj o třetí místo, kde se po semifinálovém neúspěchu setkává loňský finalista Dynamo Eclot a polský přemožitel SINNERS v čtvrtfinále, Ignis Serpens.

Historie ukazuje favorizaci spíše ve prospěch polského celku, tehdy ještě PALOMA, kdy drží ve vzájemných střetnutích bilanci 3-1 na mapy. Pravdou však je, že forma Dynama Eclot je aktuálně historicky nejlepší a je tedy dosti pravděpodobné, že se bude jednat o napínavý souboj nesoucí se ve vyrovnaném duchu.

Polská skvadra nastoupí do štvanice o třetí místo s náhradou. Využije služeb hráče Dominika "Murlok" Balawendera za cenu Bartosze "moonwalk" Mikołajczyka, což i může značně zamíchat kartami a přinést spíše lehčí výhodu ve prospěch Dynama Eclot.

Výstřižek.PNG

Obecné výkony týmu za poslední 3 měsíce Source: HLTV

Výstřižek.PNG

Výkony týmu na jednotlivých mapách za poslední 3 měsíce Source: HLTV
DomiNation eSports vs Astralis Talents

(20:00)

Celý turnaj vyvrcholí grandiózním finále mezi přemožitelem loňského šampiona, DomiNation eSports, a dosud nejlepším akademickým týmem v turnaji vedeným dánskou legendou v dobré formě, Andreasem "Xyp9x" Højslethem, Astralis Talents.

Maďarský celek představuje letos spíše překvapivou roli a nikdo by příliš nečekal, že se probojuje až do finále samotného. Na druhou stranu, akademická sekce Astralis je skvělým příkladem toho, že i akademické týmy mohou excelovat a někdy dokonce předvádět lepší výkony než samotný hlavní tým.

Finálový souboj by tak měl zahrát spíše ve prospěch Astralis Talents, avšak nechme se překvapit. Maďarský trend může po porážce BIG Academy, Cryptovy a Dynama Eclot pokračovat, čímž by se dovršil opravdu zajímavý příběh, a titul by tak byl více než zasloužený.

Výstřižek.PNG

Obecné výkony týmu za poslední 3 měsíce Source: HLTV

Výstřižek.PNG

Výkony týmu na jednotlivých mapách za poslední 3 měsíce Source: HLTV

Velkolepý finálový den živě

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.