YGPS: Win Win! Osmifinále končí úspěchem DNE a Cryptovy

  • 25. 05. 2023 19:00
Zdroj titulní fotografie: YouTube @Y-Games

Uplynulá středa se nesla ve znamení závěrečných osmifinálových utkání, které pro domácí scénu přináší další radostné scénáře. Dvojitá šance tuzemských zástupců se ukázala jako úspěšná, a tak se ve čtvrtfinále dočkáme hned čtyř domácích reprezentantů.

Dynamo Eclot 2:0 NaVi Junior

(Inferno 16:14, Vertigo 16:4)

Ukrajinský rival složený z talentů NaVi šel do zápasu jako underdog s jedinou možnou úlohou, předvést neočekávané a překvapit.

První mapu, tedy Inferno a pick DNE, tomu tak i skutečně bylo! NaVi Junior se zpočátku dařilo a vedl vyrovnanou bitvu. Do druhé poloviny vstoupili DNE jen s lehkým náskokem 8:7 a po výměně stran se nesl podobný scénář, kdy stav vyeskaloval až k bilanci 14:14. Nakonec Dynamo přece jen zabralo o trochu více a zázrak se ve prospěch Ukrajinců nakonec nekonal.

Po přechodu na druhou mapu, Vertigo, se NaVi Junior ještě příliš nevzpamatoval a tak nekompromisně mapu pustil ve prospěch DNE. Skvělý individuální výkon zaznamenal Martin "Dytor" Handl, který si za zápas nastřílel rating o bilanci 1.66 dle hodnocení HLTV.

Cryptova 2:0 Singularity

(Anubis 16:11, Mirage 16:10)

Celé to uzavřel papírově vyrovnaný duel mezi Cryptovou a polskou soupiskou Singularity.

První mapa se nesla v podobném duchu jako úvodní zápas. Cryptova vstupovala do druhé poloviny s lehkým náskokem 8:7, avšak po výměně stran neměla příliš problém dotáhnout bilanci až do potřebného 16. bodu.

Druhá mapa přinesla opět dosti obdobný trend a nutno vyzdvihnout solidní formu Oldřicha "PR" Nového, který na mapě Mirage nasbíral celkovou bilanci 1.66 dle hodnocení HLTV.

Cryptova se tímto přídává k tuzemské stopě obsahující SINNERS, Dynamo Eclot a Entropiq, kterou v pondělí (29.5.) a ve středu (31.5.) čeká čtvrtfinálové štvanice. Tam konkrétně na Cryptovu již vyčkává přemožitel loňského šampiona, maďarská skvadra DomiNation esports. Dynamo Eclot se naopak utká ve čtvrtfinále s týmem Entropiq, což bude repríza jejich semifinálového střetnutí na nadcházející MČR zastávce v Bratislavě.

Výstřižek.PNG

Pavouk třetí sezóny YGPS ke dni 25. 5. 2023 Source: Liquipedia

Veškeré dění z Y-GAMES PRO SERIES 3 sleduj živě

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.