„Založ si radši OnlyFans“: Toxicita v CS znovu udeřila, když hráč zjistil, že jeden ze spoluhráčů je dívka

  • 29. 08. 2024 16:00
Zdroj titulní fotografie: X @haleysauruss

Toxicita v komunitě CS se opět projevila, když hráč s přezdívkou Loger9 narušil hru tím, že si vybil zlost na svých spoluhráčích, zejména na dívce s přezdívkou haley.

K incidentu došlo během sólo hry, kde Loger9 záměrně zasahoval do hry svých spoluhráčů. Jeho toxické chování zahrnovalo střelbu na své vlastní, házení granátů na tým a urážlivé komentáře. Situace se vyhrotila poté, co na něj hráč omylem hodil granát ve třetím kole.

Místo toho, aby to hráč přijal jako nehodu, rozhodl se pomstít a svůj hněv namířil na dívku. Tento případ poukazuje na potíže, s nimiž se ženy potýkají v online hrách, zejména těch soutěžních, jako je CS. Oběť šikany uvedla, že na její postavu Loger9 opakovaně střílel a dokonce jí dělal oplzlé návrhy, jako například, aby si založila OnlyFans.

Jeho činy nejenže zničily zápas, ale také posílily toxickou atmosféru, která často odrazuje ženy od účasti ve hře. Ačkoli toxičtí hráči jako Loger9 nejsou reprezentativní pro celou komunitu CS, jejich chování může zanechat trvalé následky.

Justinas „jL“ Lekavičius, hráč NAVI, si to nenechal ujít a komentoval to následovně:

Tohle je krutá realita dívek, které nehrají 5-man stacky. Moje snoubenka prochází stejnými srxčkami každý den, upřímně bych po třetím kole hru opustil, ale můj ban by byl pravděpodobně delší než jeho. Přestal bych hrát CS, kdybych se musel s tímhle svinstvem neustále potýkat.

Kromě jL celá komunita vyjádřila dívce slova podpory a pod příspěvkem zmínila FACEIT podporu, aby hráče patřičně potrestala.

Podobné incidenty se stávají často, ale ne všichni se dostanou na pod drobnohled komunity a ne všichni jsou potrestáni, ačkoli by měli být potrestáni všichni. Boj proti toxickému chování je zásadní pro to, aby se CS a další hry obecně staly přátelštějším místem pro všechny hráče bez ohledu na pohlaví.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.