Zvažuje Valve kernel anti-cheat jako ve Valorantu? Komunita zůstává skeptická

  • 13. 09. 2024 08:45
Zdroj titulní fotografie: Tradeit

Diskuse na Redditu o zavedení anti-cheatu na úrovni jádra (kernel) vzbudila v komunitě značný zájem. Uživatelé aktivně sdíleli své názory na to, jak by takový anti-cheat mohl ovlivnit hru a zda by mohl vyřešit problém s cheatery.

Jeden uživatel poznamenal, že „Valve nemůže skenovat váš počítač, jako to dělá FACEIT anti-cheat, protože jako organizace nemají oprávnění k tomu, aby skenovali počítače zákazníků kvůli cheatům.“ To posiluje názor, že Valve pravděpodobně nikdy tento typ ochrany nezavede, protože by to mohlo porušovat ochranu dat.

Add an option to que with kernel level anti-cheat?
byu/Sad_Individual_8645 incs2

Uživatelé diskutují o možných výhodách anti-cheatu na úrovni jádra, včetně jeho efektivity v boji proti cheaterům, ale mnoho z nich věří, že to nevyřeší základní problém. Jeden komentátor poznamenal: „I ten nejdokonalejší anti-cheat na úrovni jádra nebude schopen lépe chytat cheaty, protože je potřeba hledat neobvyklé statistiky, jako je čas na zabití nebo přesnost střelby.

Mnoho uživatelů vyjádřilo pochybnosti o tom, že takový anti-cheat by mohl být vůbec efektivní. Jeden z nich napsal: „Anti-cheat na úrovni jádra nezastaví cheatery, pokud je vývojáři nebudou neustále sledovat.“ I když bude implementován sofistikovanější systém, bude stále vyžadovat neustálé aktualizace a monitoring.

Další oblíbený komentář zdůrazňuje, že i s takovou ochranou proti podvodům budou podvodníci schopni najít řešení. „S anti-cheatem na úrovni jádra bude možné používat pouze wallhack a aimbot, které stojí více než 1 300 dolarů, ale bude téměř nemožné ho obejít,“ poznamenal jeden z účastníků.

Jedním z nejčastěji diskutovaných řešení byl návrat systému Overwatch, který byl kdysi součástí hry a umožňoval komunitě pomáhat identifikovat cheatery. Jeden komentátor napsal: „Návrat Overwatche a investování prostředků do týmu, který by přezkoumával reporty, by bylo nejlepším řešením.

Ostatní uživatelé však poukázali na to, že Overwatch již existuje, ale je k dispozici pouze malému počtu hráčů s vysokým hodnocením a důvěrou ve hře.

Obecná nálada komunity Komunita vyjádřila obecný skepticismus ohledně zavedení anti-cheatu na úrovni jádra. I kdyby Valve takový systém zavedlo, nebude to všelék na problém s cheatery. Mnoho uživatelů věří, že řešení by mohlo být větší úsilí vývojářů v boji proti cheatům prostřednictvím analytických systémů a spolupráce s hráči.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.