Rozhořčení kolem formátu IEM Rio: Hráči volají po změnách po kontroverzních porážkách

  • 12. 10. 2024 10:30
Zdroj titulní fotografie: invenglobal

Během IEM Rio 2024 způsobil formát soutěže organizované ESL pobouření mezi profesionálními hráči a trenéry. Jedním z nejhlasitějších kritiků byl hráč a trenér Faruk „pita“ Pita, který se k tomu ostře vyjádřil na svém účtu X.

Nechápu, proč ESL stále používá tento formát. Jedna BO1, jedna BO3 a jsi venku. Představte si, že jste z Evropy a cestujete do Ria. Několik přestupů, zpožděné lety, týdny neustálého cestování, jen abyste nakonec odehráli 3 mapy. Nemělo by to být jinak?“ sdílel Faruk Pita na X.

Tento formát, kdy jsou týmy okamžitě vyřazeny po několika prohrách, pobouřil nejen Pitu, ale také diváky a další profesionály. Mnozí souhlasili, že pořádání BO1 zápasů na důležitých turnajích takové úrovně nedává týmům skutečnou příležitost ukázat své schopnosti.

Profesionální komunita rychle zareagovala na toto téma a objevila se řada komentářů od dalších účastníků a diváků turnaje v reakci na Farukův tweet. Například jeden z uživatelů X pod přezdívkou GROK GANG poznamenal: „Minulý měsíc byl další turnaj s celou řadou posledních šancí, kolik příležitostí ještě potřebují?“ Mnoho dalších uživatelů vyjádřilo nespokojenost s tím, že formáty BO1 často nedávají týmům možnost ukázat svůj plný potenciál.

Další komentátor, Robin Lindgren, navrhl, že turnaje na této úrovni by měly používat model s plnou skupinovou fází a BO3 sériemi, aby každý tým mohl odehrát dostatek map na předvedení své formy.

Někteří diváci stále věří, že takové formáty lze ospravedlnit pro krátkodobé turnaje, ale hráči a trenéři jako Pita v nich vidí spíše škodu než užitek. Jak ukázal turnaj v Riu, BO1 a BO3 formát může způsobit, že týmy budou během několika dní po příjezdu zklamány, protože nedostanou šanci se zotavit po jediné porážce.

Doufá se, že ESL vyslechne kritiku a v budoucnu změní formát svých turnajů, aby týmům poskytla více šancí na boj o titul. Uvidíme také, jak fanouškům a hráčům bude vyhovovat nově zvolený BO5 formát ve finále turnaje.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.